Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bitkisel proteinler kalp sağlığını destekliyor

Hayvansal proteinin her geçen

Hayvansal proteinin her geçen gün bir zararı daha ortaya çıkadursun, bitki bazlı proteinlerin zarar vermek bir yana kalp sağlığını desteklediğini kanıtlayan pek çok araştırma da yayımlanmaya başladı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından geçtiğimiz yıllarda yayımlanan bir araştırma, işlenmiş tüm hayvansal ürünlerin en az tütün kullanımı kadar kanserojen etkiye sahip olduğunu gözler önüne serdi.

Hayvansal proteinin her geçen gün bir zararı daha ortaya çıkadursun, bitki bazlı proteinlerin zarar vermek bir yana kalp sağlığını desteklediğini kanıtlayan pek çok araştırma da ortaya konulmaya devam ediyor.

“Et tüketimi en az tütün kullanımı kadar halk sağlığına zararlıdır”

Amerikan Kalp Derneği tarafından yayımlanan son araştırma, hayvansal protein yerine bitkisel protein tüketiminin üç ana kolesterol belirteçlerini azaltıp, kalp ve damar sağlığını arttırdığını kanıtladı.

St. Michael Hastanesi’nden John Sievenpiper, rastgele seçilen 112 muayeneden aldığı örnekleri karşılaştırarak, 3 hafta süre ile hayvansal protein yerine, bitkisel protein alan deneklerin kolesterol seviyelerinin %5 oranında düştüğünü belirledi.

Doktor Sievenpiper, bu sayının çok gibi gözükmediğini fakat Amerika’daki tüketicilerin çok az bir kısmının sadece bitkisel bazlı protein aldığığını göz önünde bulundurarak, insanların diyetlerindeki ufak değişikliklerin bile çok büyük yarar sağlayacağını ifade etti

Aynı yayınlardan geçen yıl çıkan bir başka araştırma ise, periferal kalp hastalığı bulunanların, hayvansal protein tüketimine devam etmesi durumunda, etmeyenlere göre erken ölüm şanslarının üç katına çıktığını ortaya koymuştu.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech