Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnteraktif sergi ilgi odağı

Kale Grubu tarafından kentin

Kale Grubu tarafından kentin odak noktası özelliğini taşıyan İskele Meydanı üzerinde yer alan Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi yapıldığı günden itibaren ilgi odağı olma özelliğini taşıyor. 23 Nisan 2016 yılında açılan sergiyi yapılışından sonraki 5 aylık süreçte 250 bin kişi ziyaret ederken ziyaretçi sayısı günden güne artıyor.

Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından İskele Meydanı’na yaptırılan Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim sergisi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi görüyor. 23 Nisan 2016 tarihinde İskele Meydan’da açılışı yapılan Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi yapıldığı günden itibaren vatandaşlar tarafından oldukça ilgi görüyor. Yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen İnteraktif Deneyim Sergisi yapılışının üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen halen revaçta…

Türkiye’nin ilk dijital savaş müzesi unvanını elinde bulunduran Kale Grubu’nun deneyim sergisi aynı zamanda ödüllü sergi olma özelliğini taşıdı. 2016 yılının 5-6 Ekim tarihlerinde 28’incisi düzenlenen Kristal Elma Yaratıcılık Festivali çerçevesinde proje ödül aldı. Dijital kategoride 2016 yılının En Yaratıcı Sosyal Sorululuk Kampanyası Ödülü’nün sahibi olan İnteraktif Sergi kentin orta noktasında ilgisini halen koruyor. Kale Grubu’nun resmi internet sitesinde yer alan istatistiksel bilgilere göre açılış tarihinden itibaren ilk 5 aylık süreçte dünyanın dört bir yanından 250 bin kişinin ziyaret ettiği serginin ziyaretçi sayısı da günden güne artış gösterdi.

Çanakkale Savaşı’nın tüm yönlerinin ele alındığı bu dijital sergide ziyaretçiler; gazilerin ses kayıtlarının oluşturulan özel yapımlar dinleyebiliyor, hatıra defteri, arşiv belgeleri ve çok özel fotoğrafları interaktif bir deneyimle görebiliyor. Belgesel nitelikli filmleri ve cephe günlerini son teknolojiye sahip iletişim kanallarıyla izleyip ilk defa bu sergiyle birlikte gün ışığına çıktı. 500’ün üzerinde ilgi çekici objenin özel olarak tasarlanan hologram teknolojisi ile sergilenmesi ise vatandaşın takdirini topladı.

Kentin orta bölümünde tüm vatandaşların kolayca ulaşabileceği bir alanda bulunan İnteraktif Sergi bugünde yapıldığı günkü kadar ilgi görürken, kentin dışından gelen ziyaretçilerinde ilk uğrak noktaları olma özelliğini gösterdi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech