Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayvacık’ın esnaflar seçimini yaptı

Ayvacık Esnaf ve Sanatkârlar

Ayvacık Esnaf ve Sanatkârlar Odası 24. Olağan Kurulu Ayvacık Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısına Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin de katıldı.

Ayvacık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Fehmi Arıkan, açılış konuşmasında: “Kongremize katılımın yüksek olmasından dolayı şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına mutlu olduk. Biz esnaflarımızın haklarını yasalar çerçevesinde korumakla ve esnaflarımızı yanında olarak onlara hizmet etmekle görevliyiz. Seçildiğimiz günden bugüne kadar başarılı bir dönem geçirdik. 5 dönemdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığına seçildiğim günden buyana benim yanımda oldukları için tüm esnaflarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Kongremizin esnafımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, konuşmasına şu ifadelere yer verdi: ‘’Ülkelerin kalkınmasında, insanlığın devamında çok önemli şeylerden biri de esnafların var olmasıdır. Bakın okullar yapılmadan evvel, hatta semboller varken konuşmadan evvel değişik şekillerde o yerel yaşam biçimlerinde esnaflar olmuştur. Daha sonra zaman içersin de gelişmiştir. Bakın o dönemde terziler, ayakkabı imalatçıları, ayakkabı tamircileri çıkmıştır. Bakın bunlar büyük fabrikalar değil, küçücük işletmeler çıkmıştır. Üniversiteler dünyada ve ülkemizde yayılmadan önce üniversiteler nereleriydi sayın başkanım esnaf dükkânlarıydı. Bilim adamları bu dükkânlardan çıktı. Şunu diyorum ki biz küçük esnafımızın değerini iyi biliriz, bilmek zorundayız. Ülkeleri sırtlayıp götüren esnafımızdır. Bu güne kadar ülkelerin bütün temellerini onlar atmıştır. Ben buradan esnaflarımızdan bir şey istiyorum, ne olur bakın; birbirinizi rekabet yapsanız bile sevecenlikle karşılayın. Ben Avrupa’da birçok yere gittim. En azından karşımızda bulunan Yunanistan’da bile geçende bir esnafa girdim ampul alacaktım bende yok dedi ve elimden tuttu başka bir esnafa kadar kendisi götürdü. Bizde ise rekabet öyle bir şey ki bir birimizi öldürmek için. Bende olsun da diğer arkadaşımda olmasın mantalitesi var. Biz esnaflar olarak kendimizi en iyi bir şekilde yenilememiz lazım. Bir birimize saygılı olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech