Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TKP’den Halka Çağrı

TKP Çanakkale örgütü, geçtiğimiz

TKP Çanakkale örgütü, geçtiğimiz aylarda GESTAŞ ile ilgili ortaya çıkan ve sayıştay denetim raporlarında yer alan feribot geçiş ücretleri ilgili basın açıklaması yapmıştı. Dün adliye önünde yapılan yeni bir basın açıklamasıyla konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden il örgütü; “Çanakkale halkını da kendi vergilerinin, kendi hakkının ve kendi çıkarlarının takipçisi olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Gestaş’ın eylül ayında yaptığı ulaşım zamlarına tepki gösteren Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü, dün Çanakkale Adliyesi’nde nöbetçi savcıya suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde toplanan partililer adına konuşan TKP Merkez Komite Üyesi Gülçin Uz; “Hem TKP’li avukatlar olarak hem Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü olarak konunun takipçisi olacağımızı ilan etmiştik. Bir suç duyurusunda bulunma sözü vermiştik. Gestaş’ın bu dönemde yaptığı birkaç uygulama üzerinden ve sayıştayın takipçisi olduğu meseleler üzerinden bir suç duyurusu yapıldı. Bizler bu sürecin devamı niteliğinde buradayız. Konuyla ilgili detaylıca hazırlanmış bir suç duyurusunu, bugün nöbetçi savcıya bir arkadaşımız sunuyor.” dedi.

“GEREKÇELERİN ALTINDA YATAN NEDENLERİ BİLİYORUZ”
Konuşmasını sürdüren Uz, sunulan gerekçelere inanmadıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Geçtiğimiz eylül ayında feribot geçiş ücretlerine Gestaş tarafından %50 zam yapılmıştı. Bu zammın gerekçesi olarak; gemilerin yenilenmesi ve mali kaynak sıkıntılarından dolayı yatırım yapma ihtiyacı sunulmuştu. Ancak biz bu gerekçenin altında yatan temel nedenlerin başka olduğunu iyi biliyoruz. Kontrolsüzce, denetimsizce halktan alınan vergilerin nerelere hangi kaynaklara aktarıldığını iyi biliyoruz, takip ediyoruz. Bunları madde madde bugün sıralamasak da hepsi detaylı bir biçimde suç duyurumuzda mevcut. Detaylı, incelikle ve hassasiyetle hazırlandı.”

“HALKI HAKLARININ TAKİPÇİSİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Uz, “Bir taraftan da Gestaş’ın feribotlarında her gün bir arıza, kaza alarmı, kaza haberi yansırken basına vali konağında 10 bin TL harcanıp bir ahşap salıncak kurulması mıdır halkın çıkarları? Yoksa yine vali konağında havuzun süslemesi için 25 bin TL harcamak mıdır halkın çıkarlarını savunmak?” sorularını sorarak Çanakkale halkını protestoya davet etti: “Bunların hiçbiri değildir. Ülkemizde yıllardır din, siyaset, para üçgeninde biz neler döndüğünün çok iyi farkındayız. Buna tanık olduğumuz her yer il örgütlerimizle biz bu meselelerin tepesine binmeye ve temel mücadelemizi yapmaya devam ediyoruz. Çanakkale halkını da kendi vergilerinin, kendi hakkının ve kendi çıkarlarının takipçisi olmaya davet ediyoruz.”

Yıldız Sağlam – Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech