Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öz’den Harcırah Kanunu’nda değişiklik teklifi

CHP Çanakkale Milletvekili, TBMM

CHP Çanakkale Milletvekili, TBMM Başkalık Divanı Üyesi Bülent Öz, orman muhafaza memurlarını bir kez daha meclise taşıyarak sorunlarını gündeme getirdi. Öz, harcırah kanununda değişiklik yapılması için mecliste kanun teklifi ve gerekçeleri adına konuştu.

CHP Çanakkale Milletvekili, TBMM Başkalık Divanı Üyesi Bülent Öz, TBMM Bütçe görüşmeleri sürerken Mevsimlik Orman İşçilerinin çalışma sürelerinin iyileştirilmesi adına sorduğu soruya Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından, 6 ay 29 gün çalışan Mevsimlik Orman İşçileri düzenleme ile 10 ay 29 gün çalışacak yanıtını almıştı. Mevsimlik Orman İşçileri tarafından heyecanla karşılanan bu haberin ardından CHP’li Bülent Öz, Çanakkale başta olmak üzere ülke genelinde mesaisi ormancılık olan vatandaşların sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi.
CHP’li Öz; “Memuriyet mahalli dışındaki geçici olarak görevlendirmelerde de tazminat ödenmesi sonucu meydana gelen mağduriyetler zaman zaman dile getirildiği, yargıda çözüm arandığı, farklı uygulamalar ve kararlar alındığı gibi, her mağdur olanın hak arama mecburiyetinde kalması ve yargı yoluyla hak araması, kamu hizmetini olumsuz yönde etkilemesi, yanında çalışanları huzursuz etmektedir. 6245 sayılı harcırah Kanununda değişiklik yapılarak uzun süreli göreve gittiklerinde 49. madde tazminatı yerine aynı kanunun 39. maddesi haklarından Orman Muhafaza Memurlarının da yararlandırılmaları amaçlanmaktadır. dedi.

“ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI HAKLARINDAN YARALANMALIDIR”
Öz, kanun teklifini şöyle açıkladı: “6245 sayılı Harcırah Kanunun 49. Maddesi gereğince orman muhafaza memurlarına 1/3 oranında tazminat ödenmektedir. Oysa birlikte aynı görevi yapan İşletme Şefi ve şoförleri için aynı harcırah kanunun 39. maddesine göre 3/3 oranına kadar harcırah ödenmektedir. Kanun teklifimiz ile aynı görev alanında emsal görev yapan kurum çalışanları arasında adaletsizliğe yol açan bu haksızlığın giderilmesi için 6831 sayılı Orman Kanunu’yla görev yapan Orman Muhafaza Memurlarına da 6245 sayılı harcırah Kanununda değişiklik yapılarak 49. madde tazminatı yerine aynı kanunun 39. maddesi haklarından Orman Muhafaza Memurlarının da yararlandırılmaları amaçlanmaktadır.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech