Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baba’yla gelen birincilik

Çanakkale’nin pastacılık ve pasta

Çanakkale’nin pastacılık ve pasta tasarımı alanında önde gelen isimlerinden olan Melis Pastanesi’nin sahibi Hasan Çoban, Avrupa ikinciliğinden sonra İzmir’de de birincilik elde etti. The Godfather adlı pasta çalışması ile İzmir Gastronomi ve Uluslararası Pastacılık Festivali’ne son anda katılan Çoban, festivalin birincisi oldu.

Geçtiğimiz aylarda İsviçre’de yapılan pasta yarışmasında Avrupa 2’incisi olan Melis Pastahanesi sahibi Hasan Çoban başarılarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de düzenlenen, İzmir Gastronomi ve Uluslararası Pastacılık Festivali’nde Hasan Çoban The Godfather adlı eseriyle 1. oldu. Pastalarını adeta tablo gibi yapan ve bu işin bir sanat olduğunu belirten Çoban gazetemize festivalde aldıkları derece ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çoban, “Geçtiğimiz hafta İzmir Gastronomi ve Uluslararası Pastacılık Festivali’nde 1. olduk. Katılım oldukça yüksekti. Biz yarışmaya The Godfather ile katıldık. Yarışmaya katılmadan önce birinci olacağımızı biliyorduk. Yarışmaya son anda girdik. Jüri bizi bildiği için yarışmaya aldı. Geçtiğimiz ay da Avrupa 2’incisi olmuştuk şimdi bu birincilikte bizim için gayet iyi bir sonuç oldu. Şubat’ın 28’inde İstanbul Gastronomi Festivali’ne katılacağız. Mart’ta ise Selanik’te Pastacılık Olimpiyatlarından davetiye geldi. Oraya katılacağız.

2018’DE TROİA KONSEPTLİ PASTA

2018 Troia yılı içinde Troia ile ilgili projemiz var. Gerçekleştirdiğimiz taktirde büyük bir proje olacak. Bununla ilgili ön çalışmalara başladık. Bu çok büyük bir proje, sadece Troia atıyla bağlı değil. Büyük bir Troia şehri ile Troia atı birleşerek bir konsept planlıyoruz. Konu ile ilgili Rüstem hoca ile çalışmayı düşünüyoruz. Rüstem hocayla iletişime geçeceğiz. Projelendirdikten sonra pastanın gerçeğini hayata geçireceğiz. Proje kısmı bizim için çok önemli. 2018 yılında Uluslar arası büyük bir patlama yapmayı düşünüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech