Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayvayı yedik

CUMPA’da bu hafta en

CUMPA’da bu hafta en çok rağbet gören ve vatandaşın kilo kilo aldığı ürünlerin başında gelen ayva yararları ile ilgi çekti. Ayvanın satış fiyatı pazarda boyuna göre değişirken vatandaş hastalıklardan korunmak için ayva tezgahlarını boş geçmedi.

Cumpa’da bu hafta rağbet gören ürünlerin başında ayva geldi. Ayva tezgahlarda farklı fiyatlardan alıcı ile buluştu. Küçükten büyüğe sıralanan ayvaların fiyatları da boylarına göre değişti. Küçük boylar 1 TL, orta boy 1.50 TL, büyük boy ayvalar 2.00 TL’den alıcı buldu. Vatandaş ayvaya ilgi gösterdi bazı vatandaşlar ayvayı yedik diyerek gülümsetti.

AYVANIN NE GİBİ FAYDALARI VAR?

Yapısında toplamda 30 gram şeker, 1 gram protein ve 5 gram da lif bulunduran ayva, içerdiği lif değeri ile bağırsak hareketlerini güçlendirerek yine diyet döneminde meydana gelen kabızlığın önüne de geçebilir. Ayvada bulunan lifin ise pektin maddesi olduğu ve suda çözünebildiği bilinmektedir.

Bir ayvada yaklaşık olarak 40 gram kadar C vitamini bulunur ve bu miktar bir insanın günlük alması gereken C vitamini ihtiyacının neredeyse yarısına tekabül etmektedir. Bu nedenle doğal yollarla C vitamini desteği almayı düşünenlerde bu lezzetli meyveyi tercih etmeleri tavsiye edilebilir.

Varis tedavisinde, baş ağrılarında, soğuk algınlığına, stresli kişilerde sakinliğe, gözde meydana gelen enfeksiyonlara aktif bir şekilde fayda sağlayan doğal bir mucizedir.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech