Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk toplantıda iktidara salvolar        

Yönetim Kurulu ve basın

Yönetim Kurulu ve basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık; KHK, OHAL ve Taşerona değindiği konuşmasında iktidarı sert bir dille eleştirdi.

CHP Merkez İlçe Başkanı olarak görevine başlayan Ali Uyanık, dün organize edilen kahvaltıda Yönetim Kurulu ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yönetim kurulunda yer alan herkesin kendisini ve görevini tanıtmasının ardından konuşma yapan Ali Uyanık, güncel konulara değindi.
Uyanık, toplantının bir merhabadan fazlası olduğunu ifade ederek; KHK ve OHAL ile ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “KHK ve OHAL’in sokaktaki adama, iş adamına, köydeki adama emekçisine özellikle gazetecisine düşen parçaları var. Geçen pazar gününden beri son ilan edilen KHK ile 15-16 Temmuz’da yaşananları sivil insanların karşı koymalarının her anlamda yargıdan muaf olacağı üzerine. Bir avuç insan oturup kendi başına; mecliste sorgulanarak, önergelerle, paydaşlarla kamuoyu ile paylaşılarak, sindirilerek çıkarılan yasalar bu toplumun geleceğinde birer değer ifade eder. Diğer türlüsü ben yaptım olduyla gelen hikayelerde toplum adına maalesef faciaya dönüşüyor.”

“BU İKTİDARIN DÜNYADAKİ DİĞER İKTİDARLARA BENZEMEYEN BİR YÖNÜ VAR”
“Bu toplum sadece tek adam ve sadece bir avuç zümre üzerinden yönetilecek kadar basit, yeteneksiz ve sığ değildir.” diyen Uyanık; “Türkiye insanı, 80 milyon, kendi içindeki farklılıklarıyla, hatalarıyla bu coğrafyada çok önemli bir devlettir. Bir kabile devleti değildir. Olmamalıdır. Ona indirgenmemelidir. 80 yıllık kazanımların bir çırpıda yok edilmesine bu toplum göz yummayacaktır. Mevcut iktidarın şöyle bir sorunu var; birilerine bir şeyleri söyletir onun bireysel çıkışıymış gibi değerlendirilir. Toplumdan gelen tepkilere göre de devam edilir veya geri adım atılır. Bunun birçok örneği var. Çünkü bu iktidarın dünyadaki diğer iktidarlara benzemeyen bir özelliği var. İktidarın aldatılabilme ve kandırılabilme hakkı var, sonsuz. İstediği kadar kandırılabiliyor, aldatılabiliyor ve bedelini halk ödüyor.” şeklinde konuştu.

“TAŞERONU BİLE KHK’NIN İÇİNE SIKIŞTIRDINIZ”
Konuşmasına taşeron yasasına değinerek son veren Uyanık, şöyle konuştu: “Taşeron işçilere kadro verilmesi ne kadar güzel bir şey. 1 milyona yakın insanın kadroya alınması ne kadar güzel bir şey.  Aileleri de düşününce neredeyse 4 milyon insan heyecandan uyuyamıyor. Birilerinin iki dudağı arasında olan yaşamdan, eve ekmek götürme kaygısından kurtulmak istiyorlar. Bu iktidar bunu da eline yüzüne bulaştırdı. Bunu meclise getirin, sendikalarla paylaşın, bileşenlerle bütün kamuoyu ile paylaşın. Bu halk için de iktidar için de keyiftir. Kadroya geçiriyoruz, iş güvencesi sağlıyoruz diyorsunuz. Onu bile KHK’nın içine sıkıştırıyorsunuz. İşçilerin belli bir sendikaya üye olmaları lazım yönlendirmesini yapıyorsun, bir sınav olacak diyorsun. Zaten adam 3 dil biliyor olsa bilek gücü ile çalışıyor olmaz. İnsanları bu kadar açlığa, yoksulluğa mahkum edip sonra iktidar bende bana geleceksiniz mantığını bu ülkenin aklı yüreği olan insanları kaldıramıyor. Son yıllardaki en doğru işlerden biri taşeron olayı bile iktidarın eline yüzüne bulaştı.”

Yıldız Sağlam – G. Nermin Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech