Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zam var tepki yok

Çanakkale Belediyesi’nin Aralık ayı

Çanakkale Belediyesi’nin Aralık ayı Belediye Meclis toplantısında alınan kararla, yeni yılın başından itibaren uygulanmaya başlayacak ulaşım zamlarına TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit’ten tepki geldi.

Berkit, meclisin yaptığı zamdan ziyade geçinemediğini söyleyen otobüs şoförlerinin akaryakıta ve giderlere zam yapılmasına rağmen ses çıkarılmamasına tepki gösterdi. Başkan Berkit, “Dünyanın en pahalı akaryakıtını, en pahalı doğalgazını, en pahalı elektriğini kullanıyoruz. Tüketicinin gelirlerinde de artış olmuyor ama yapılan zamlarla giderleri artıyor.” diye konuştu.

Yeni yılın ilk gününden itibaren ulaşımda uygulanacak zamlar ile Tam Yolcu Ücreti 2.00 TL’den 2.25 TL’ye, Şehiriçi Öğrenci Yolcu Ücreti 1.35 TL’den 1.50 TL’ye, Güzelyalı-Dardanos Tam Yolcu Ücreti 3.00 TL’den 3.25 TL’ye, Güzelyalı-Dardanos Öğrenci Yolcu Taşıma Ücreti 2.00 TL, Kampüs İçi Yolcu Ücreti ise 0.30 TL’den 0.40 TL’ye yükseldi. Bu karardan sonra ÇOMÜ Öğrenci Konseyi ile diğer öğrenci grupları zamlara tepki için Cumhuriyet Meydanından At Heykeline kadar alkışlayarak ve ıslıklar eşiliğinde yürümüş ve yaptıkları basın açıklamasıyla ulaşıma yapılan zamlara tepki göstermişlerdi. Ulaşım zammına ve kent içi ulaşım sorununa bir tepki de TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit’ten geldi.

“ZAMLAR, ÖZEL TAŞITLARA YÖNLENDİRİYOR”

Başkan Berkit, ulaşım zammına yönelik gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Yeni yıl ile birlikte yaşamın her alanında zamlar yapılıyor. Bunlara ek olarak kentte ulaşıma da zam geldi. Toplu taşıma işi yapan otobüsçüler, maliyetlerin artmasıyla zam yapmak isteyebilirler ve haklı olabilirler. Ancak akaryakıta yapılan zamlara karşı hiçkimsenin sesi çıkmıyor. Dünyanın en pahalı akaryakıtını, en pahalı doğalgazını, en pahalı elektriğini kullanıyoruz. Tüketicinin gelirlerinde de artış olmuyor ama yapılan zamlarla giderleri artıyor. Çanakkale’de ulaşım organizasyonlarında bozukluklar var. Araçlar her yere gitmiyor. Duraklar arası mesafeler çok uzun. Böyle olunca vatandaşlar özel taşıtlarını daha çok kullanmaya yöneliyor. Bu durum da şehir içi trafiğin sıkışmasına ve trafik sorununa neden oluyor. Belediyenin ulaşımla ilgili birimlerinin uyarılmasına rağmen trafikte alınmayan önlemler yüzünden Çanakkale’nin şehiriçi trafiğinde de yaşanan sorunlar gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Araç muayene ücretlerine yeni yılda 14,7 oranında zam yapılacak. Bu istasyonların hangi maliyeti arttı da bu oranda zam yapıyorlar anlamak mümkün değil. Bu zam karşısında Çanakkale’deki ilgili meslek Odalarının hiç birisinden ses çıkmıyor.”

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech