Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kışın parolası bal

Doğanın bir mucizesi olan

Doğanın bir mucizesi olan bal Cuma Pazarında bu hafta oldukça ilgi gördü. Havaların soğuması ile vatandaş bal tüketimine öncelik verdi. Bal bu hafta kilosu 20 TL’den alıcı ile buluştu.

Kış günlerinde hasta olmamanın parolası bal. Birçok çeşidi olan bu doğal mucize kışın çaya, suya karıştırılarak hastalıkların önüne geçiyor. Havaların soğuması ile birlikte cuma pazarında bal satışlarında artış meydana geldi. Bal farklı çeşitleri ve polen ile tezgahta yerini aldı. Özellikle çocukların süte ve bala karıştırarak tükettiği polen, pazarda 100 gramı 10 TL’den alıcı buldu. Bu hafta CUMPA’da balın kilosu 20 TL’den satıldı.

Pazar esnaflarından Nizamettin Çetin, “7-8 çeşit bal satmaktayız. Bu çeşitler arasında; çam balı, püren balı, çiçek balı, kestane balı, ıhlamur balı, kovan balı bulunuyor. Müşterinin en çok tercih ettiği bal türü çiçek balı. Çiçek balı müşteriler tarafından daha çok tercih ediliyor. Çiçek balının kilosunu 20 TL’den satıyoruz.

Baldan ziyade biz polende satıyoruz. Polen bal kadar faydalıdır. Hatta baldan daha değerlidir. Baldan altı kat daha kuvvetlidir. Poleni özellikle çocuklar tüketiyor. Tüketiminde süt veya bala karıştırılır. Yetişkinler poleni süte veya bala karıştırmadan normal bir biçimde yiyebilirler. Polenimizin satış fiyatı da 100 gram’ı 10 TL’dir.” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech