Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taş pikap

Yaşar Yohay Sokak’ta bulunan

Yaşar Yohay Sokak’ta bulunan bit pazarında yer alan pikap dinleyenleri ve görenleri 1970’lere götürdü. Eskisi gibi çalışan pikap oldukça dikkat çekti.

İsmetpaşa Mahallesi Yaşar Yohay Sokak üzerinde bulunan Çanakkale Bit Pazarı içerisinde bir pikap var ki dinleyenleri ve görenleri 70’lere götürdü. 1970 Alman yapımı olan pikap eskisi gibi ilk günlerindeki gibi çalışıyor. Bozulma oranı neredeyse sıfıra yakın olan pikabın tamiri için sadece iğne değişimi yapılıyor. İğnelerinde Çanakkale’den temin edildiği öğrenildi.

Pikabın satıcısı Bit Pazarı esnafı Aydın Demir pikapla ilgili, “Bu pikap 1970 model Alman malıdır. Fiyatı 400 TL. Pikap eskisi gibi aynı performansı ve keyfiyle çalıyor. Pikapı alanlar plakları da buradan temin edebilirler. Plaklar 50,70, 80 TL arası değişiklik gösteriyor. Bu pikapta 3 çeşit plak oynatmak mümkündür. Plaklar üçe ayrılır. 33’lük, 45’lik ve taş plak olmak üzere. Hemen hemen her sanatçının plağını bulabilmek mümkün. Plaklarda olay biraz farklı işliyor. Sanatçılara göre plak fiyatlarında değişiklik meydana geliyor. Bu pikaplarda bozulma oranı neredeyse sıfıra yakın. Sadece değişen parçası iğnesi oluyor. Bu iğnelerde Çanakkale’de temin edilebiliyor” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech