Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Plakada yeni dönem

Hırsızlık, kapkaç ve çeşitli

Hırsızlık, kapkaç ve çeşitli suçlarda da kullanılan sahte plakaların, yeni dönemle önüne geçilmesinin planlandığına dair çıkan güncel haberleri, Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir gazetemize açıkladı.


Terör olayları, hırsızlık ve kapkaç gibi olayların önüne geçmede faydası olacağı düşünülen yeni plaka uygulaması sahte plakaları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Ulusal basında yer alan haberlere göre; plakada yeni dönem, 1 Ocak 2018 tarihinde ülke genelinde plaka basımı yapılan odalarda uygulanmaya başlayacak ve sahte plakaların piyasaya sürülmesi çok daha zor hale gelecek.

Yeni yılın yaklaşmasıyla birçok mecrada karşımıza çıkan plaka değişikliği haberlerini Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir’e sorduk.

Demir’in konuya ilişkin sözleri ise şöyle: “Plaka mühürleri ve kalıpları 3 Temmuz’dan itibaren değiştirilmişti. Öncesinde isteyen dışarıdan bastırıyordu, mühürsüz de oluyordu. Kontrol edilmiyordu. Temmuzdan itibaren kalın olan, üzerinde mühür olmayan, saç civatası olan plakalar muayene istasyonundan geçmiyor. Artık sahteleri bu sebeplerle yapılamıyor, bu durumun önüne geçildi. Plaka basan ilçelerdeki odalarımızın da tümü federasyonun bize verdiği mühürlerle basım yapıyor.Sahte olunca muayene istasyonundan geçmiyor. Geçmeyince ya o plakalar iptal ediliyor ya da sahte olanlar gidiyor emniyetten yazılı belge alıyor. Uygun olmayan durumu ortadan kaldırıp bize geliyor, biz burada teslim alıyoruz. Ay sonunda teslim aldıklarımızı emniyete teslim ediyoruz. Bu şekilde sahte plakaların önüne geçilmiş oluyor. Bunu yapmak zorlaşıyor.”

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech