Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tasarruftan tasarruf

Çanakkale Belediyesi geçtiğimiz günlerde

Çanakkale Belediyesi geçtiğimiz günlerde belediyenin internet sitesinden bir duyuru yaparak Atikhisar’daki su seviyesinin azaldığını bu sebeple de kentlileri tasarrufa davet ettiğini duyurmuştu. Bazı vatandaşlar bu uyarıyı hemen dikkate aldı.

Çanakkale Belediyesi geçtiğimiz günlerde internet sitesinden bir duyuru yaparak; “Kentimizin tek su kaynağı olan Atikhisar Barajı’ndaki su seviyesinde yaşanan azalma nedeni ile önümüzdeki süreçte su sıkıntısı yaşanmaması adına Çanakkale Belediyesi kentlileri tasarruf yapmaya davet ediyor.” ifadelerine yer verdi. Bu kapsamda su tasarrufuna dikkat çekmek amacı ile hazırlanan görsellerde özellikle evsel su kullanımına dikkat çekilirken, kentlilerin suyuna sahip çıkması gerektiği vurgulandı. Ancak saatlerce araç yıkayan vatandaşlar dikkate alınmadı.

Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon ekipleri tarafından Çanakkale İzmir Karayolu Güzelyalı Kavşağından geçen su borusuna saat yerleştirildi. Yetkililerden alınan bilgilere göre, su saatleri belirli yerlere takılıyor, bu saatler sayesinde suyun daha kontrollü verilmesi sağlanırken, herhangi bir su patlaklarında da suyun acilen kesilmesi sağlanıyor. ‘T’ şeklinde olan ve su saati olarak bilinen sistemin takılması için, Çanakkale İzmir Karayolu Güzelyalı Kavşağından kazı yapıldı. Borulardaki suyu boşaltmak için boruda delik açıldı. Hattın delinmesiyle birlikte borulardan su fışkırmaya başladı.  O sırada yoldan geçen bir sürücü, tasarruftan tasarruf etti.  Fışkıran suyun altına yaklaşarak arabasını yıkamaya çalıştı. Böylece boşa gidecek olan suyu da değerlendirmiş oldu.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech