Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Susamlı mutluluk

Her başarı ve mutluluk

Her başarı ve mutluluk hikâyesinin altından sadece azim ve inanmak çıkar. Ailesine inanan, başarıya odaklanıp azmeden her kadın, basamak basamak yükselir… Üstelik ailesi ile birlikte…

Altı yıl önce eşi ve çocukları ile birlikte Balıkesir’den kente yerleşen Sinem Çal ve ailesi, simit satarak evlerini geçindiriyor.  Bütün gün soğukta simit satan Sinem Çal, gazetemize şöyle anlatıyor hikâyesini:

“ÇOCUKLARIM OKUMALI”

“Altı yıl önce Balıkesir’den buraya gelip yerleştik. Orada marketimiz vardı ancak kredilerden dolayı sıkıntıya düştük ve kapatmak zorunda kaldık. Eşimle birlikte mücadele etmekten başka şansım kalmamıştı. Çocuklarım eğitimlerine devam etmek zorunda idi (gülümseyerek). Ben de eğitimime devam etmek zorunda idim.”

“HERKES MEMUR OLAMAZ”

“Buraya geldiğimizde ne iş yapacağımızı bilmiyorduk. Bölünüp başka işlerde de çalışmak istemedik. Biz de başladık ailece simit satmaya… Zaten başka ne iş yapacaktık, memur olacak değiliz. Ben ortaokulu açıktan bitirdim, şimdi liseyi dışarıdan okuyorum. 4. dönemdeyim. Bir oğlum meslek lisesinde okuyor, bir oğlum da doğa kolejinde yüzde yüz burslu okuyor.”

“ÇOCUKLARIMIZA HAYATI ÖĞRETİYORUZ”

“Eşim de simit satıyor, ben de simit satıyorum. Çocuklarım da hafta sonları yanımda simit satıyor. Küçük oğlum biraz çekiniyor simit satmaya geldiğinde… Ama benim bütün amacım, paranın nasıl kazanıldığını, insanların nasıl olduğunu, şartların ne kadar ağır olduğunu onlara öğretmek.  Çocuklarım paranın ne demek olduğunu biliyor, öğreniyor. Yerde para görseler eğilip almazlar. Yazın sıcakta kışın soğukta duruyoruz evet ama herkes doktor, mühendis olamaz ki. Keşke okuyabilse idim ama bizim dönemimiz başka idi. Liseyi bitireyim, üniversitede okuyacağım. Bütün aile işbirliği içerisinde el ele çalışıp azmederseniz üstesinden gelemeyeceğiniz bir şey yok. Ben buna inanıyorum. Evimi geçindirebiliyor muyum, evet! Çocuklarım eşim mutlu mu, sağlıklı mı, evet! Gerisi sorun değil.”

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech