Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çay ağacı yağı

Her türlü bitkinin binlerce

Her türlü bitkinin binlerce faydası olduğunu biliyoruz. Çay ağacı yağı da özellikle cilt üzerinde mucizevi etkiler yaratabilen bitkisel bir  yağ…

Çay ağacı yağı, melaleuca alternifolia ya da daha anlaşılabilir şekliyle Hint defnesi adlı bir bitkiden elde ediliyor. Son zamanlarda iyiden iyiye popüler olmasının nedeniyse bilim insanlarının çay ağacı yağının etkileri üzerine yaptıkları çalışmaların olumlu şekilde sonuçlanmaya başlaması aslında.

Özellikle cilt üzerinde mucizevi etkiler yaratabilen bu bitkisel yağ, ne işlere yarıyor bir de ona bakalım.

Çay ağacı yağının faydaları

*Çay ağacı yağı, antibakteriyel ve antiviral özellikler göstererek virüs ve bakterileri vücuttan uzaklaştırıyor, bu sayede bizi hastalıklardan koruyor.

*Akne ve sivilce gibi cilt sorunlarının oluşumunu engelliyor, oluşmuş olanlarınsa iyileşme sürecini hızlandırıyor. Aynı şekilde sivilce izlerinden muzdarip olanların yardımına koşuyor, izlerin azalmasına hatta düzenli kullanımında yok olmasına yardımcı oluyor. Sinek ve böcek sokmalarında kaşıntı ve kızarıklığın çabucak geçmesini sağlıyor.

*Çay ağacı yağıyla buhar banyosu yapıldığında soğuk algınlığı, grip, nezle, bronşit, kesilmeyen öksürük ve burun tıkanıklığı gibi sorunlara çare oluyor. Antiviral özelliğiyle virüs kaynaklı en yaygın sorunlardan olan uçuğun hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlıyor.

*Ağız ve diş sağlığına katkıları uçukla sınırlı kalmayan çay ağacı yağı, diş eti iltihaplanmalarına, ağız içinde oluşan iltihaplı yaralara da iyi geliyor.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech