Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Limon deyip geçme

A’dan Z’ye tepeden tırnağa

A’dan Z’ye tepeden tırnağa hemen hemen her ürünün bulunabildiği Cuma Pazarı’nda bu hafta objektiflere limon ve mandalina takıldı. Pazarda çiçekçilerden alınabilen limon fideleri göze hitap ettiği gibi çevreye yaydığı kokuyla vatandaşları mest etti.

Kentin Cuma günleri nabzının attığı yerlerden olan CUMPA’da arka tarafta bulunan çiçekçilerde satılan limon ve mandalina fideleri oldukça dikkat çekti. Saksıda yetiştirilen limon ve mandalinaların çevreye yaymış oldukları koku mest ederken, ortaya çıkan görüntü objektiflere yansıdı. Evde yetiştirilmek üzere satılan limon ve mandalinalar, CUMPA’da 25 TL’den alıcı buldu. Bakımının sanıldığı kadar da zor olmadığı limon ve mandalina, evde kapalı ortamda bakılabilecek olmanın özelliğini taşıyor. Meraklısına, kokusuna ve görüntüsüne alışık ve meraklı olan vatandaşlar için limon ve mandalina fideleri ev için önemli bir unsur olma özelliği gösterdi.

Saksıda limon yetiştirmek için öncelikle saksının istenilen büyüklükte olması önemlidir. Sonrasında ise PH derecesinin 6-6,5 olduğu, iyi bir asit yapısında ve besin değeri yüksek bir toprak gerekmektedir. Narenciye türlerinden limon aşırı rüzgarı ve aşırı soğuğu sevmediği için eğer balkonda ya da terasta tutulacaksa rüzgardan korunmalı, güzel güneş alan bir ortamda tutulmalıdır. Bununla beraber limon ağacı sağlıklı bir şekilde büyümek ve en iyi ürünü verebilmek için çeşitli besinlere ihtiyaç duyar.

Yeterli alanı olduğu zaman limon ağacı mükemmel bir ev bitkisi olma özelliği gösterir. Aynı zamanda limon ağacı çok fazla ışığa ihtiyaç duyar.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech