Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çare: Yerli Tohum

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, okullara yaptığı ziyaretlerine devam ediyor. Gökhan; Gazi Ortaokulu ve 18 Mart İlkokulu’na yaptığı ziyaretlerde istek ve görüşlerin yanı sıra Yerli Malı Haftası’na da değinerek Troia Yılı ile ilgili bir projenin de müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan okul ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Haftanın son günü ziyaret programında Gazi Ortaokulu ve 18 Mart İlkokulu vardı. Sabah saatlerinde ziyaretine başlayan Başkan Gökhan’ın ilk durağı Gazi Ortaokulu oldu. Ardından 18 Mart İlkokulu’nu ziyaret eden Belediye Başkanı’nı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler adına okul başkanları karşıladı.
3 BOYUTLU YAZICI ORTAOKULLARA DA GELİYOR
Gökhan ziyaretlerinde öğrenci ve öğretmenlerin istek ve görüşlerini dinleyemedi. Gazi Ortaokul’unda öğrenciler adına konuşan 8. sınıf öğrencilerinden Okul Başkanı Şiir; öğrencilerin tekerlekli çöp konteynırı, fotokopi makinesi, 3 boyutlu yazıcı ve pilav dağıtımı gibi isteklerini Başkan’a iletti. Gazi Ortaokulu öğretmenleri ise ziyarette park sorunlarını dile getirdiler. Okulun karşısında bulunan eski servis durağının park yeri olarak kullanılması halinde ceza yazıldığını belirttiler. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, taleplere cevaben şöyle konuştu: “3 boyutlu yazıcıları liselerimize dağıttık. Birkaç ortaokuldan daha talep aldık bu konuda. Demek ki ihtiyaç var. Temin edilmesi süresini de içine katarak 2018’in ikinci yarısında ortaokullarımıza da yazıcı vermeye çalışacağız. Renkli fotokopi makinesi ise listemde yer alıyor. Yeni yılda tüm okullarımız için bu sorun çözülecek. Park sorunu için de ulaşım ile görüşelim ve güvenlikle ilgili bir problem yoksa çözelim.”

ÇARESİ YERLİ TOHUM
İkinci durak olan 18 Mart İlkokulu’nda ise Yerli Malı Haftası’na değinen Gökhan, “İthal tohumlar hastalığıyla beraber geliyor. Bu noktada zirai ilaç kullanmak zorunda kalıyoruz ve zehirleniyoruz. Çanakkale’de kanser hastalığı üst düzeyde. Maalesef aşırı ilaçlama bizim bu noktada sağlığımızı etkiliyor. Korkunç bir ilaçlama var.  Rusya’ya şeftali gidiyor, geri geliyor. Ufacık bir ilaç yüzünden kabul edilmiyor geri geliyor. Geri gelenler imha edilmek yerine bizim pazarımıza geliyor. En yoğun domateste yaşanıyor. Tuta ile mücadelede neredeyse haftada iki kez ilaçlama yapılıyor. Bu toprağı da zehirliyor. Ciddi çevresel sorun var. Çaresi bir yerli tohum. İkincisi bir müddetliğine domates üretimini yasaklamak.” dedi.

OKULLARDA TROİA PROJESİ

Gökhan, okullarda yaptığı ziyaretlerde Troia Yılı ile ilgili bir projeden söz etti. Projenin içerisinde ise öncelikle 8. sınıflar yer alıyor. Öğrencilerin Troia’yı rehber eşliğinde gezmesiyle başlayacak olan proje kapsamında PTT’ye Çanakkale’ye özel pul bastırılması planlanıyor. Troia’yı gezen öğrenciler, yazdıkları mektupları Türkiye’nin dört bir yanındaki akranlarına bu özel pullarla göndererek Troia’dan haberdar edecekler.

Yıldız Sağlam – G. Nermin Yıldız

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech