Çanakkale Kent Konseyi Bilgilendirme Genel Kurulu belediye çalışanları eğitim sosyal tesis ve rekreasyon alanında yapıldı. Gündem maddeleri arasında Atikhisar havzasındaki maden çalışmaları ve yeni devlet hastanesinin merkeze uzaklığı yer aldı.
Genel kurulda Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir faaliyet raporu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Yeliz Kaçarlar mali yapı hakkında bilgiler verdi.
ATİKHİSAR’I KORUYALIM
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Aytekin Er: “Atikhisar su havzasının altın şirketleri tarafından sondaj yapılmak üzere geniş bir alan oluşturma amacıyla ağaç kesimlerine başladığı, sondaj sonuçlarının olumlu çıkması halinde maden tesisisin kurulacağı ve işletim biçimi olarakta siyanürlü ayrıştırma yöntemi kullanılacağı dolayısıyla tüm siyanürün ve ağır metallerin kentin içme ve kullanma suyunu temin ettiği baraj havzasında yoğunlaşacağı biliniyor. Bu nedenle suyumuza ve çevremize sahip çıkmak adına Kent Konseyi Çevre meclisinin tüm kentteki çevre bileşenleri ile işbirliği içerisinde olmasını ve aktif katılımda bulunmasını arzu ediyoruz” dedi.
“MERKEZ’DE ACİL HİZMETİNE İHTİYAÇ VAR”
Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu: “Yeni yapılan devlet hastanesinin bulunduğu konumundan dolayı uygulanan ulaşım yöntemleri konusunda halkın bilgilendirilmesi, merkezdeki hastane binasında da bir acil servisinin hizmet sunumu için çalışma yapılması ve katkı da bulunulmasını rica ediyoruz” dedi.
BAŞKAN GÖKHAN DA DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU
Genel kurulda konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Kent Konseylerinin amaçları kurulma nedenleri içerisinde bugün iyi yönetişim dediğimiz konuların katılımcılık, hesap verebilirlik, hesap sorulabilirlik, şeffaflık ve burada her kentlinin sözünün geçebileceği sözünü söyleyebileceği bir kurum olarak Kent Konseyleri önemlidir. Burada belediye başkanı da 1 oya sahiptir. Belediye Başkanının bu kurulda herhangi bir üstünlüğü yoktur. Bu kurulun başkanlığını kent konseyi başkanı yapar. O da genel kurul üyelerinin seçimiyle gelir. Dolayısıyla buradaki her üye hangi kurumdan gelmiş olursa olsun burada kentin konularıyla ilgili düşüncesini açık net bir biçimde söyleme hakkına sahiptir. Kimsenin buna engel olması söz konusu olamaz. 2011 yılından başlanarak günümüze kadar olan süreç denetimden geçti. Denetim sonunda herhangi bir eksiklik ya da aksaklığın olmadığı bildirildi. Kaz dağlarındaki altın işletmeleri ile ilgili mücadelemiz sürüyor. Bu mücadelede ben Kent Konseyi Çevre Meclisinin bu konuyu bir irdelemesini rica ediyorum. Çevre meclisi ilgilenirse biz bu noktada kent konseyindeki çalışmalara belediye olarak destek veririz. Vatandaşın talebi iyi kötü eski acil’in fonksiyon kazanmasını istiyor. Bir biçimde farklı bir yöntemle belli konularda o acilin çalışmasında yarar var. Acil servisin hizmet vermesinde yarar var. Yeni hastane şehir merkezine uzak. Sonuç olarak ilgili kurumlarla temas kurulursa onlarında düşünceleri alınabilirse kentliyi de tatmin edecek yolu bize gösterirler. 2018 yılının Troia Yılı olarak kabul edilmesi nedeniyle bu dönemin daha bir hassasiyetle ele alınması zorunluluğu vardır. Kent Konseyi’nin Kültür ve Sanat Meclisi’nin ve Mahalle Meclislerinin bu konuya katkı sunmalarını kentin turizm bileşenleri ile işbirliği yaparak kent ve çevresinde bir farkındalık oluşturma çalışmaları yapmalarını rica ederiz” dedi.
Dilek ve temenni görüşlerinin tamamlanmasının ardından; Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, ifade edilen görüşler doğrultusunda gerekli desteklerin olanaklar çerçevesinde sağlandığı ve sağlanmaya devam edileceğini ifade ederek toplantıyı kapattı.
Haber Merkezi