Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelleri aştılar nikahta buluştular

İkisi de görme engelli

İkisi de görme engelli olan Ayhan ve Hüsniye Şölen çifti, Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde düzenlenen nikah töreniyle dünya evine girdi.
Emekli esnaf Ayhan Şölen, Altı nokta Körler Derneği Çanakkale Şubesinde tanıştığı Hüsniye Efe ile Türkan Saylan Sosyal Tesislerde yapılan nikah töreniyle dünya evine girdi. Yaklaşık olarak 10 yıl önce Dernekte tanışan çift evlenme kararı aldı. Hüsniye Efe’yi ailesinden istemek için Kayadere Köyü’ne giden Ayhan Şölen’e, Hüsniye Efe’nin abisi kız vermek istemedi. Bunun üzerine Ayhan Şölen, Hüsniye Efe’yi kaçırmaya karar verdi. Kaçma konusunda anlaşan çift, gece saatlerinde buluşarak kaçtılar. Kaçtıkları için aileleri ile konuşmayan çift, kaçırma olayından biraz zaman geçtikten sonra barıştılar. Ancak ekonomik zorluklar nedeniyle resmi nikah kıyamayan çift, beraberliklerinin 3’üncü yılında Aytaç Şölen isminde bir erkek bebek sahibi oldular. Yaklaşık 10 senedir beraber yaşayan Ayhan Şölen ve Hüsniye Efe çifti geçtiğimiz günlerde evlenme kararı aldı.

SONUNDA MURATLARINA ERDİLER

Önceki akşam Ak Parti Çanakkale Kadın Kollarının öncülüğünde kına gecesi yapan çift, dün saat 14.00’da Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde yapılan nikah ile resmi olarak da hayatlarını birleştirdi. Çiftin 7 yaşındaki oğlu Aytaç Şölen ise anne ve babasının nikahına şahit oldu. Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan ve Ak Parti Barbaros Mahalle Teşkilatı Başkanı Mehmet Nazif Gürgen’in nikah şahitliğini yaptığı çiftin törenine Altı nokta Körler Derneğinden ve Hüsniye Efe’nin iş yerinden çok sayıda kişi katıldı.
Damat Ayhan Şölen mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: “Evliliğimizden önce bir kaç sene geçinebilir miyiz? diye denedik. Sonunda karar verdik. Şu anda çok mutluyuz. 10’uncu yılımızda evlendik.”

Gelin Hüsniye Efe ise: “10 yıldır birlikteyiz ama ben bu kadar heyecanlanmamıştım. Gelinliğimi giydim ve çok mutluyum. Çünkü bir ailem oldu. Bu zamana kadar sanki bir ailem yokmuş gibiydi. Şimdi daha mutluyum” dedi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech