Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu köy başka

Kentte pozitif olarak uygulanan

Kentte pozitif olarak uygulanan sokak hayvanları için yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Can dostlara, Çanakkale Belediyesi tarafında Esenler Mahallesi Barış Caddesi üzerinde Köy kuruldu. Kedi Köyü vatandaşlardan tam not aldı.

Esenler Mahallesi Barış Caddesi üzerinde kullanılmayan ve hatıra ormanı olan bölgedeki boşluk Çanakkale Belediyesi tarafından değerlendirildi. Bakımsız toprak olan bölge önce belediye ekiplerince düzeltildi. Bölgede fizibilite çalışması yapıldı. Düzenlenen bölgeye küçük kulübeler yerleştirildi, daha sonrasında bölge tellerle çevrildi. Vatandaşın kafasında buraya ne yapılacak sorusu cevabını buldu. Bölgedeki kullanılmayan araziye Kedi Köyü kuruldu. Vatandaşlar kedi köyüne tam not verdi.

Sokak hayvanları, can dostlar için halk bahçesinde ve kentin farklı bölgelerinde çeşitli pozitif uygulamalar mevcuttu. Bu verimli uygulamalara Esenler Mahallesi’nde kedi köyü de eklenmiş oldu. Vatandaşlar soğukların başlamasından önce kediler için konulan kulübeleri oldukça olumlu karşıladı. Belediye tarafından kedi köyüne 3 büyük kulübe ve 4 küçük kulübe konuldu. Birçok kedinin köyden faydalanacağı ön görüldü.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech