Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

17 yaşında çiçek solar mı?

80 Darbesi döneminde, Yurtsever

80 Darbesi döneminde, Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi olan 17 yaşında idam edilen Erdal Eren ölümünün 37. yılında anıldı. EMEP tarafından düzenlenen anma törenine vicdan ve duyarlılık sahibi vatandaşlarda destek verdi. ‘Emperyalist Kapitalist sistem çökene kadar mücadele sürecektir’ vurgusu yapıldı.

Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği ve Ankara Yapı Meslek Lisesi  öğrencisi olan, yaşı büyütülerek 80 Darbesi Döneminde asılarak idam edilen Erdal Eren tüm yurtta anıldı. İdamının üzerinden 37 yıl geçmesine rağmen yüreklerden silinmeyen Erdal Eren, ölüm yıldönümünde Çanakkale’de de anıldı. Emek Partisi tarafından düzenlenen anma etkinliği Saat Kulesi’nin önünde Şair Ece Ayhan Meydanı’nda başladı. Grup daha sonra kortej halinde iskele meydanında anma törenini gerçekleştirdi. Vicdan sahibi ve haksızlıklar karşısında duyarlı olan vatandaşlarında katılım gösterdiği anma töreninde EMEP Çanakkale İl Örgütü adına Muzaffer Dağtekin açıklamalarda bulundu.

“12 EYLÜL İŞÇİ SINIFI VE EMEKÇİ HALKI HEDEF ALDI”

Dağtekin, “12 Eylül Darbesi esas olarak işçi sınıfı ve emekçi halkın mücadelesini ezip geçmek için yapılmıştı. Sınırsız bir kinle saldırdılar. Önce Sendikaları, siyasi partileri, muhalif mücadeleci dernekleri kapattılar. 600 binden fazla insanı gözaltına alıp işkenceden geçirdiler. Binlercesini sıkıyönetim mahkemelerinde tutukladılar. Ceza evleri birer işkence merkezi olarak çalıştı. Yüzlerce insan ülkesini terk edip başka ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

“MÜCADELE EMPERYALİST KAPİTALİST SİSTEM ÇÖKENE KADAR SÜRECEKTİR”

Bu dönemde 50 genç insanı astılar. İşte bunların içinde, cinayetle suçlanan ve daha 17 yaşında olan, Sıkıyönetim Mahkemelerinin adaletsiz terazilerinde yargılanarak idam edilen Erdal Eren de vardı.

Cunta kendisine kurban arıyordu. 17 yaşında Erdal’ı buldular. Ancak Erdal cunta için hiç de kolay lokma olmadı. Sıkıyönetim Mahkemeleri karşısındaki boyun eğmez tutumu, idam sehpasındaki cesareti, Devrim ve Sosyalizm mücadelesine inancı, örgütlü mücadeleye güveni ile, Erdal dönemin simgesi oldu. İdamından 37 yıl sonra bizleri alanlarda buluşturdu. Erdal’ı bugün burada saygıyla anarken, onun mücadelesini, Emperyalist, Kapitalist sistemi mezara gömene kadar sürdüreceğiz.” sözlerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech