Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Tunahan Ünsal

TERS KÖŞE

Aynı zamanda farklı yerlerde olabilmek, bahşedilebilen bir yetenek midir yoksa bahşedilmesini beklememek midir. Ülkemizde uygulanan politikalar gereği uzun saatler çalışan vatandaş, kısıtlı uyuma imkanı bulabildiği günlerden birinde gözlerini açıverir. Boş gözlerle, dolu bir bellekle tavana usulca bakarken ufukta yeşil ışık görülür. Yeşil ışık kimilerine göre aybaşı, kimilerine göre dejavu mudur? Dejavu denilen şey aynı olayın ikinci kez yaşanıyormuşçasına vermiş olduğu adrenalin hissi ise birey neden aynı zamanda farklı yerlerde olmak istemesin.

Kuantum bu sorunsala çözümü buldu. Işık dalgaları parçacık gibi parçacıklar da dalga gibi hareket ederler. Madde uzayda hareket etmeden bir noktadan başka bir noktaya taşınabilir. Bilgi ise uzak mesafeler arasında anında aktarılır. Kuantum bize bir olasılıktan söz eder. Vücut aynı zamanda atomsal parçalanma ile birlikte farklı mekanlarda bilişsel olarak kontrol edilebilir. Kuantum bu şekilde gerçekleşebilir amma velakin aybaşı nerede kaldı.

Odaklandık bir kere aybaşına… Aynı anda hem ay sonunda hem ay başında olabilmek meziyetse, biz daha yeşil ışığı göremedik arkadaş! Yeşil ışığı görebilmek için illa tabut mu gereklidir? Birçok insan vardır yaşarken ölen, öldürülen…

Atasözlerimiz var okurken düşündürmeyen, “Kızını dövmeyen dizini döver.”

Bu sözden esinlenen delikanlımsı bireyler yumağının ortaya çıkardığı bir sorundur memleketimde kadına şiddet. “Devletin malı deniz, yemeyen domuz” vardır mesela. Şok üstüne şok… Çok katlı bir apartman dairesinde yönetici olup, aidatlar toplandıktan sonra kazan dairesine girip kazanı sıfırlayan kişi misali. Kat sakini ne yapadursun. Üşüyüversin gari. Alıştık üşümeye, aybaşında çok azcık kömür buldum diye sevinen, ay sonunda çorabın üzerine patik isteyen ahali.

Bir Atasözü vardır ki; düşündürürken Ovacık’a götüren… “Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz” der Gündem Gazetesi emekçileri. “Ne ekersen onu biçersin” var mesela herkes hak ettiği hayatı yaşar misali. Ovacık Belediyesi var bir de, tarlada orak, saban sallayıp ürettiği mahsulle çocuk okutan. İkra diye başlar oku manası verir. Apartman yöneticisi gibi közlenmiş kazanı sıfırlayıp aidatlarla kaçmak, orak ruhuna yakışmaz.

Nereden nereye… Kuantumdur bize umut vad eden. Aynı zamanda farklı yerlerde olabilirsek patiğe gerek kalmaz. Kandille koşarız yeşil ışığa…

Tunahan Ünsal

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech