Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

DSP atağa geçti

Kuruluşunun  32. yılını, ‘Demokrasi Gecesi’ adı altında, düzenlenen yemekli gece ile kutlayan Demokratik Sol Parti Çanakkale İl Başkanlığı yeniden atağa geçtiklerini ifade etti. İktidara yeniden geleceklerini dile getiren İl Başkanı Ufuk Çankaya, Cumhurbaşkanı adaylarını da açıklarken, Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul “Çanakkale Belediyesi’ni almak zor değil” dedi.

Demokratik Sol Partililer örgütlü oldukları ilçe başkanlıkları ile birlikte  kuruluşlarının 32’inci yılını kutlamak için bir otelde ‘Demokrasi Gecesi’ düzenledi.  Geceye, il ve ilçe örgütlerinin yanı sıra, DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul, örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Erdoğan Sincer de katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan gecede konuşmalar yapılarak şiirler okundu.

Demokrasi Gecesi’nde bir konuşma yapan DSP Çanakkale İl Başkanı Ufuk Çankaya ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisini eleştirerek, “Bu zamana kadar CHP’ye verdiğimiz oyların eve dönme zamanı gelmiştir.” dedi.

“ÇANAKKALE BELEDİYESİ’Nİ ALMAK ZOR DEĞİL”                                           

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul, sözlerine örgüt çalışmalarının önemine değinirek başlayarak Çanakkale Belediyesini almanın hiç zor olmadığını ifade etti. Kul; “Bursa 50’li yıllardan beri sağın kalesi olan bir ildir. Ama biz 1999 seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 8 tane belediye başkanlığı kazandık Bursa’da. Elbette ki Genel Başkanımızın burada rolü çok büyüktü, ancak burada örgüt çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için tekrar ediyorum, Bursa’daki bu sonuç örgütlü çalışmanın sonucuydu.” dedi.

 “CHP’YE GİDEN OYLARIMIZI GERİ ÇEKİYORUZ”

İl Başkanı Çankaya konuşmasının devamında dürüst siyasete ihtiyaç olduğunu dile getirerek; “Ülkemizde bir demokrasi sorunu var, işte bu sorundan dolayı Demokratik Sol Parti olarak tekrar bir atak yapma gereği hissettik. İstanbul teşkilatımızın başlattığı atağı, Çanakkale teşkilatı olarak sürdürmek istiyoruz. Belki diğer illerimiz İstanbul’un yaktığı kıvılcımı bizim taşımamızdan sonra onlarda bayrağı teslim alacağına inanıyorum. Ülkemizde bir muhalefet partisi var, o partiye oy verenler bile bıkmış yılmış durumda. Ana muhalefet partisi üzerine bir Kemalizm ceketi giymiş herkesi Mustafa Kemal ile aldatmaya çalışıyor. Bu aldatmacaya inanan sol kesim ülkenin önünün tıkanmasına neden oluyor. İşte bu yüzden Demokratik Sol Partiye ihtiyaç var, dürüst siyasete ihtiyaç var. DSP hakkında şaibe olmayan tek partidir ve bu partiye ihtiyaç vardır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgeler vardı, eline alıp salladığı belgelerle yurt dışlına para kaçırıldığını söyledi. Aradan bir hafta geçti salladığı belgeleri, kendisi itiraf etmek zorunda kaldı ki, yurt içinde iki bankanın birbirine transferi olduğu, işte böyle beceriksiz bir muhalefet ile bu iktidar daha fazla yol alacaktır. Onun için Demokratik Sol Partiye ihtiyaç var. bu ülkenin DSP’nin iktidarına ihtiyacı var. işte bu yüzden bizler hep beraber daha fazla buluşmalıyız. Daha çok bir araya gelmeliyiz. Bütün oylarımız CHP’de ve onların artık eve dönme zamanı geldi” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ AKSAKAL OLMALI”

Çankaya 2019 yılında yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylarını açıklarken, “Şimdiden bir cumhurbaşkanı adayı açıklamamız gerekiyor. Ben bunu İstanbul toplantısında söyledim. Partimizin Cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanımız Önder Aksakal olması gerektiğini söyledim. Çok kısa bir zaman diliminde genel başkanımızın bunu açıklayacağından eminim.  Şu anda tek aday var oda Recep Tayyip Erdoğan. Ben şimdiden adayımızı açıklayalım diyorum, benim adayım sayın Önder Aksakal’dır. Sayın Aksakal için teşkilatım sonuna kadar mücadele edecektir” diye konuştu.

Geceye konuk olarak katılan DSP Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Sincer’de yaptığı konuşmada, “Özellikle Çanakkale’de edindiğim bilgilere göre sol oy potansiyeli var. Ama artık bundan ana muhalefet partisinin artık faydalanamayacağını, burayı da Ak Parti’ye kaptırmamak için DSP’ye çok büyük görev düşüyor. İleriki zamanlarda il başkanımız açıklar sizlere, burada belediyeyi almak hiç de zor bir şey değil. Onun için çalışmalarımıza bütün hızıyla devam edeceğiz.” dedi.

Demokrasi Gecesi müzik eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Bu geceyi her ay düzenleyip ilçeler arası iletişimin artırılması gerektiği vurgulandı. Bir sonraki gece Gelibolu İlçe Başkanlığı’nda düzenlenecek.

Dilek Akşen 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech