Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tartışmalı çalışma

Vakıflar İş Hanının dış

Vakıflar İş Hanının dış cephesinde önceki ay başlanan ancak nunun için kurulan iskelenin normlara uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırılıp ara verilen yenileme çalışması, uygun iskelenin kurulmasıyla tekrar yapılmaya başlandı.

İskele bölgesinde yer alan Vakıflar İş Hanının dış cephesinden dökülen sıva parçaları zamanla insan hayatını tehdit eder noktaya gelmiş ve Han yönetimi tarafından dış cephenin yenilenmesi ve onarılması kararı alınmıştı. Bu işlem için kurulun iskele platformu Çanakkale Belediyesi tarafından normlara uygun görülmeyerek kaldırılmış çalışmalar bitirilmeden sonlanmak zorunda kalmıştı.

Bu olaydan sonra Ak Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Uyanık, çalışma için kurulan iskelenin kaldırılmasını Çanakkale Belediye Başkanının bu binayı yıkarak yerine kilise yapmak istemesine bağlamış ve bu hususta yerel gazetede çıkan haberler neticesinde Başkan Gökhan  Belediye Meclis Toplantısındaki konuşmasında, orada yapılacak çalışma için kurulan iskele platformunun yasal normlara uymadığını belirtmişti. Başkan Gökhan, oranın yıkılıp yerine kilise yapılmasını istediğine dair haber yapan gazeteye ‘Gazete parçası’ demiş ve bu açıklamayı yapan Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesini de sert sözlerle eleştirmişti. Tüm bu tartışmaların ardından Başkan Gökhan’ın Meclis Toplantısında sunuda da görsel olarak aktardığı yasal normlardaki iskele platformunun kurulmasıyla Vakıf İş Hanı dış cephe yenileme çalışması yeniden başladı. Çalışmanın kısa bir süre içerisinde neticelendirilmesi bekleniyor.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech