Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lezzet aynı yer farklı

Çanakkale’de, 250 yıllık Boşnak

Çanakkale’de, 250 yıllık Boşnak böreği rüzgarı esiyor. Bosnalı sahibi Cemal Akgül ile Prava Pita, yeni yerinde kentlilerin hizmetinde…

250 yıllık bir geçmişe dayanan Boşnak böreği lezzeti, kentte Demircioğlu Caddesi’nde yeni yerinde hizmetlerine devam ediyor. Bosna göçmeni Cemal Akgül’ün işletmecisi olduğu Prava Pita boşnak böreği lezzetini Çanakkale halkı ile buluşturuyor. Demircioğlu Caddesi kargocular mevkiinde hizmetlerine devam eden Prava Pita’nın Türkçe karşılığı Gerçek Börek manasına geliyor.

ANLAMI ‘GERÇEK BÖREK’
Prava Pita’nın sahibi Cemal Akgül boşnak böreği ile ilgili detayları gazetemizle paylaştı. Akgül, “Prava Pita boşnakça bir kelimedir. Kelimenin Türkçe anlamı ‘Gerçek Börek’ demektir. Böreklerimiz orjinal boşnak böreğidir. Boşnak böreğinin diğer böreklerden farkı el açması olmasıdır. Çarşaf yufka olarak geçer. İçindeki malzemelerin hepsi doğal ürünlerdir. Örnek verecek olursak, peynirli börekte lor kullanılmaz. Kıymalı börekte ise çok az soğan vardır ve neredeyse tamamen kıymadan oluşur. Boşnak böreğinin boşnak böreği olması için, hem yufkanın el açması olması hem de tereyağı kullanılması gerekiyor.

3-4 tane şubemiz mevcut. İstanbul Bayrampaşa’da merkezimiz bulunuyor. Çorlu’da, Kırklareli’nde şubelerimiz bulunuyor. Bayrampaşa’da merkezin olduğu bölümde nüfusun yüzde 70’i Bosna göçmenidir. Bu sebeple börekçide Prava Pita ismini almıştır” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech