Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taşerona Müjde

AK Parti grup toplantısında

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron uygulamasında sona gelindiğini bildirdi. Yapılan düzenleme ile beraber yaklaşık 900 bin çalışanın yararlanması bekleniyor.

“KANUNDA SONA GELİNDİ”

Taşeron uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Uzun zamandır hükümetimizin gündeminde olan taşeron işçilerimizin haklarıyla ilgili düzenlemede sona gelindi. Birçok kesimin merakla beklediği düzenleme hakkında Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantımızda açıklamalarda bulundu. Gelecek olan düzenleme 900 bin çalışanımızı kapsamaktadır. Kamudaki 450 bin ve belediyeler, İl özel idarelerdeki 400 bin işçi belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. Mevsimlik işçilerin çalışma süreleri 8 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4C statüsünde çalışanlar 4B kadrosuna alınacak. Bu düzenleme ile beraber ciddi bir sorun olarak karşımızda duran taşeron uygulamasını kökten çözüme kavuşturuyoruz. Yeni düzenlemenin Çanakkalemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

GİDER; “KADRO, HAYIRLI OLSUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşerona kadro müjdesi vererek, 3 ay içerisinde taşerondan kadroya geçişin sağlanacağını duyurdu. Konuyla ilgili konuşan Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, seçim vaatlerinden olan taşerona kadro meselesinin bu düzenleme ile çalışanı da mutlu edecek bir sonuca erdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde yaklaşık 900 bin vatandaşı ilgilendiren taşerona kadro konusunda açıklama yaptı. Kamuda 450 bin ve belediyeler ile il özel idarelerinde 400 bin vatandaşın sorunu olan taşerona kadro sorununun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenleme ile nihayete ereceğini söyledi. Bakan Jülide Sarıeroğlu da Erdoğan’ın ardından yaptığı açıklama ile yeni sistemi anlatarak; “Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak” dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider; “Seçim vaatlerimizden biri olan taşerona kadro konusunda, hem devlet hem de taşeron olarak çalışan hemşerilerimiz için en uygun, en ideal yöntem açıklandı ve faaliyete koyuluyor. Taşeron olarak çalışan hemşerilerimizi, sosyal anlamda rahatlatacak olan bu gelişme vesilesiyle hem devletimize hem de hemşerilerimize yeni sistemin hayırlı olmasını diliyorum. Bizler yine hemşerilerimizin taleplerini dinlemeye ve tüm sorunların çözümü noktasında elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

KARADAĞ; “TAŞERON’A HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Taşerona kadro düzenlemesi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Karadağ, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Uzun zamandır çalışanlarımızın en büyük sorunlarından birisi olan taşeron işçi mevzusunda yeni yapılacak düzenlemeyle birlikte kangren olmuş bir sorun daha geride kalıyor. Bundan sonra kamuda çalışan taşeron işçilerimizi özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Üstelik bu geçişte yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak.

“4/C’LİLER 4/B’Lİ OLACAK”

Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra ‘Kadrolu işçi’ olacak. 4/C kapsamında çalışanları, 4/B kadrosuna alıyoruz. Böylece, 4/C kapsamındaki çalışanlarımızın bu sorununa da bir nokta koyuyoruz. Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yapıldı, bu kardeşlerimiz, il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler.

Yapılan bu düzenleme ile Mevsimlik çalışan geçici işçi kardeşlerimizde unutulmadı. Yapılacak düzenleme ile bu işçilerimizin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerini  4 ay kadar daha uzatarak 9 ay 29 güne kadar çıkarıyoruz. İşçinin hakkını her zaman koruyup, gözetleyen, her platformda bunu kararlılıkla dile getiren ve taşeron işçilerimizle ilgili yapılan bu tarihi reformun mimarları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza, Maliye Bakanımıza ve Bakanlar Kurulumuza hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech