Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin ilk Çanakkale panoraması

Türkiye’nin ilk Çanakkale panoraması

Türkiye’nin ilk Çanakkale panoraması

İstanbul’da Sancaktepe Belediyesi tarafından yapılan “1915 Çanakkale Panorama Müzesi” açılışı, Başbakan Binali Yıldırım ile beraber AK Parti Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve Bakanların katılımlarıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

1915 Çanakkale Savaşlarının panoramik olarak ziyaretçilerin hizmetine sunulan müzede Şehitler Abidesi, 57.Alay gibi bir çok tarihi öneme sahip alanlar yer alıyor.

ÇANAKKALE TARİHİN YENİDEN YAZILDIĞI YER

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’de yerini aldı. Açılış hakkında düşüncelerini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Çanakkale’mizin ülkemizin her noktasında temsil ediliyor, yaşatılıyor olması bizleri gururlandırıyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Sancaktepe Belediyemiz tarafından hizmete sunulan bu müze bunun bir örneği. Çanakkale varsa bizde varız. Biz biliyoruz ki Çanakkale ülkemizin ön sözü. Her şeyin bitti denilen bir vakitte tarihin yeniden yazıldığı bir yer. Bu anlamda tüm hemşerilerimizi müzeyi ve Çanakkale savaşlarını yerinde görmeye davet ediyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN İLK ÇANAKKALE PANORAMASI”

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem,“Bu eser bir tarafıyla Çanakkale’deki şehitliğin küçültülmüş hal, oradaki tüm şehitlik abideleri burada mevcut. Ayrıca müze var içerisinde ve yine 18 metre yüksekliğinde 22 metre çapında da Türkiye’nin ilk Çanakkale panoraması var. İnşallah 365 gün burası halkımıza gençlerimize,öğrencilerimize ücretsiz olarak hizmet verecek.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip proje; 2 ana bölümden oluşuyor: Minia Çanakkale ve Çanakkale Müzesi. Girişinde 60 araçlık bir otoparkı bulunan Panorama Çanakkale’de; Çanakkale coğrafyasında yer alan ve dönemin simgesi olmuş yer / olay / kişilerin birebir ölçeklendirilmiş maketleri bulunuyor. Bu maketler sayesinde dönemin ruhuna adaptasyon sağlanması hedefleniyor. Alanın Çanakkale Haritası şeklinde tasarlanan orta bölümünde, Çanakkale Boğazı’nı temsil eden bir havuz, havuzun dibinde ise temsili batık ve gemiler var.

Müzede ise savaşla ilgili objeler, belgeler, birebir ölçekte realistik heykeller, rölyef ve panoların sergileneceği ‘Çok Amaçlı Sergi Salonu’nun yanı sıra; Savaşın Tasvir Edildiği 50 kişi kapasiteli Çok Boyutlu Panorama yer alıyor. Bu özelliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek Panorama’da; lazer ışık oyunları, sis bombaları, yağmur efektleri, barut kokusu, hareketli heykeller gibi detaylarla izleyicilerin tamamen savaş atmosferine girmesi sağlanacak.

Müzede bunların yanı sıra; Savaşın Gün Gün Anlatıldığı İnfografikler, Çanakkale ile ilgili hatıra eşyaların satıldığı bir galeri, kafeterya, toplantı ve ofis odaları ile dinlenme salonu var.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech