Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bıçak kemikte

ÇTSO Kasım ayı Meclis

ÇTSO Kasım ayı Meclis Toplantısı önceki gün Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda üzerinde durulan konu; Organize Sanayi Müdürünün yatırımcının önünü kesecek uygulamaları gerçekleştirdiği iddiası oldu.

ÇTSO Kasım ayı Meclis Toplantısı önceki akşam ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç’ın Başkanlık ettiği toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcısı İbrahim Gün, Sayman Üye Mustafa Kansu, Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy ile birlikte Yönetim Kurulu Meclis Üyeleri katıldı.

Yönetim Kurulu adına konuşmayı, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu yaptı. Semizoğlu, göreve geldikten sonra yaptıkları ve kendilerine yapılan ziyaretlere teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “İlimiz iş adamları dernekleriyle bir araya geldik. ÇASSİAD, MÜSİAD, Müteahhitler Derneği, ÇİMDER Başkanları ile görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerde öne çıkan konu yabancıya mülk satışı oldu. Son günlerde yerel basında ÇATOD hakkında yapılan dezenformasyonları kimseye yakıştıramıyorum. Medikal ve Optikçilerimizin bulunduğu komiteden bir şikayet yazısı aldık. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi bahçesindeki kiraya verilecek 8-9 adet dükkanda medikale, optike ve eczaneye yer ayrılmadığı belirtildi. Biz de bu konuda Valiliğe ve İl Sağlık Müdürlüğüne yazılar yazdık. Ancak şifai cevapta yönetmeliğe uygun olmadığı şeklinde bir açıklama geldi. Hastane bahçesinde medikal, eczane, optik olmayacak da manav mı olacak? Çanakkale Organize Sanayisinde yatırımcı tamamiyle Organize Sanayi Müdürünün vicdanına terk edilmiş durumda. Buranın Müdürü yatırımcıya eziyet çektiriyor. Ekmek zammı geçtiğimiz Nisan ayından beri gündemimizde. Fiyat farkı fırıncı arkadaşlar için zaruri hale geldi. Teşvikler konusunda Balıkesir’den daha az pay alan bir iliz. İl olarak teşvikte 2. Bölgedeyiz. 3. Bölgede yer alan bazı iller, Manisa, Trabzon, Samsun, Balıkesir, Mersin, Gaziantep. Bu iller bizden daha az gelişmiş olarak görünüyor. Bu konu ile ilgili Bakanlığı aradık. Bakanlıktaki yetkilinin bize verdiği cevap şöyle oldu; “Biz onu mahsus yaptık. Çanakkale çok güzel. Çanakkale öyle kalsın.” Şaka gibi birşey bu. Bunların önüne geçmemiz lazım.”

BURS ÜCRETLERİ ARTTIRILIYOR

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun konuşmasından sonra bir önceki toplantıya ait tutanak oylanarak onaylandı. Hesap İnceleme Komisyonu Ekim ayı mizanı ile ilgili rapor okunarak onaylandı. Gündem maddelerinin devamında ÇTSO tarafından verilen burs ücretlerinin oylanması oldu. Görüşme esnasında karşılıklı görüş alış verişi ile Orta öğretim öğrencisine verilecek bursların 200 TL’den 250 TL’ye, Üniversite öğrencilerine verilen bursların da 300 TL’den 400 TL’ye çıkarılması ile ilgili görüş birliğine varıldı. Ayrıca okulu bittiğği için ve not ortalamasının altında kaldığı için burs alan öğrenci sayısının azalması nedeniyele, onların yerine yeni öğrencilere burs verilmesi ve sayının arttırılması için 1 hafta daha ek süre konulması kararlaştırıldı.

“KRALDAN ÇOK KRALCI”

Gündem dışı maddelerin görüşülmesinde Çanakkale Organize Sanayi Müdürü tarafından yatırımcının önünün kapatılması konusu tekrar gündeme geldi. Söz alan Başkan Semizoğlu; “Öyle bir Müdür var ki kraldan çok kralcı. Organizede birine yer birine yer var birine yok. Onur Aynur organizeden yer alamadı. Aynı işi yapan başka bir kişi yer aldı. Bu Çanakkale’nin kanayan yarasıdır. Bu pasta aynı lezzeti ile büyüyecek. Günaha girmek istemiyorum ama ben Organize Sanayiyi Allah’a havale ediyorum. Tek özelliği mülkiyeli olması olan bir Organize Sanayi Müdürü’müz var. Torpili nereden bilmiyorum ama her yaptığını bu kürsüden söyleyeceğim. Organize Sanayi yönetiminde bir tane arkadaşımız var. Bir sorun olduğu zaman onu arıyoruz. Bu işlerde vakit ayırmazsan önüne ne rapor verirlerse o raporu okursun. Biz şu anda Organize Sanayide mütevelli heyeti olarak temsil ediliyoruz. Oraya da ben gidiyorum. Her gittiğimizde de bu tartışmaları yapıyoruz. Artık bıçak kemikte” dedi.

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech