Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Çözüm; Üretim toplumudur

Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği Çanakkale Şubesi’nin düzenlemiş olduğu köy enstitülü çınarları anıyoruz etkinliği düzenlendi. Enstitülü çınar Mehmet Zeybekoğlu anıldı.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Çanakkale Şubesi’nin düzenlediği köy enstitülerinin çınarlarını anma etkinliği düzenlendi. İlki düzenlenen etkinlik her ay farklı bir enstitülü çınarın anılması ile devam edecek. Etkinliğin ilkinde köy enstitüsünün çınarlarından Mehmet Zeybekoğlu anıldı. Etkinliğe köy enstitülerinde görev yapmış vatandaşlar, Mehmet Zeybekoğlu’nun akrabaları ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, eğitim tartışmaları yapıldı. Geçmiş dönemlerde Köy Enstitüleri dönemindeki eğitim anlayışı ile günümüz eğitim politikaları karşılaştırıldı.

“FİKRİ HÜR VİCDANİ HÜR NESİLLER ARTIK YETİŞTİREMİYORUZ”

Etkinlikte Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Osman Demircan, “Dün 24 Kasım öğretmenler günüydü. Aslında 24 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün baş öğretmenliği kabul ettiği tarihin yıl dönümüdür. Eğitim seferberliğinin ve eğitim mekteplerinin kuruluşunun yıl dönümüdür. Bu öyle bir devrimdir ki kurtuluş eğitim seferberliğinde aranmıştır. Öğretmenler günü kutlanıyor izliyoruz. Hepimiz öğretmenlikle ve öğretmenlerle birlikteyiz ama bu gün buruk kutlanıyor.

Adım adım her şey öylesine ters gidiyor ki eğitim o denli geriliyor ki ülkemiz be bizler kaybediyoruz. Mustafa Kemal’in istediği fikri ve vicdanı hür nesilleri ne yazık ki yetiştiremiyoruz. Öğretmenliğin değeri vekilden daha yukarıda iken 3. Sınıf vatandaşlığa düşürülmüş. Dindar ve kindar eğitim ile dünyaya ters düştük. Her gün nasılsın iyi misin der gibi öğretmenler günü kutluyoruz. Hepimize farklı görevler düşüyor. Ülkenin durumunu iyi kavrayıp hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Üzerimize düşen görevleri yerine getirdiğimiz vakit haklı kutlamaları gerçekleştirebiliriz.

ÇÖZÜM; TÜKETİM TOPLUMUNDAN ÜRETİM TOPLUMUNA

Çözüm Köy Enstitüleri ruhunun toplumun her kesimine tekrardan yerleşmesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirmiş olduğu gibi. Köy Enstitüleri oluşumunun içerisinde üretim ruhu oldukça önemli bir yer tutar. Tüketim toplumundan üretim toplumuna dönüşebilirsek kurtuluşu yakalarız. Çözüm tüketim toplumundan üretim toplumuna dönüşmek ve aradaki asalak unsurları ortadan kaldırmaktır” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech