Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Düş Peşine”

Çanakkale’deki Kadın Platformu ve

Çanakkale’deki Kadın Platformu ve Kent Konseyi Kadın Meclisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında kadınları etkinliklere çağırdı.

Çanakkale Kadın Platformu tüm kadınları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Golf Çay Bahçesinden başlayacak yürüyüşe çağırdı. Çanakkale Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Golf Çay Bahçesinden başlayacak yürüyüş için çağrı yaptı. Platform adına konuşma yapan Sevim Kırnıç; “Haklarımızı ve hayatlarımızı elimizden almak isteyenlerden ‘düş peşine’ diyerek hesap sormaya devam edeceğiz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü için ülkenin dört bir yanında kadınlar sokakta olacak. Kadınlar, her yanlarını saran normalleştirilen erkek-devlet şiddetine karşı kadınları sözlerini söylemek için sokağa çıkıyor. Biz kadınlar, özgürlüğümüze, bedenimize, hayatımıza, kadın mücadelesine yönelik saldırıları ve nefret dilini kabul etmiyoruz. 25 kasım cumartesi günü saat 16:00 da golf çay bahçesindeyiz.” dedi.

EN AZ ŞİDDET GÖRÜLEN İL ÇANAKKALE

Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başkan Uluşal tüm kadınları Cumartesi günü saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek olan programa davet etti.

Başkan Uluşal yazılı açıklamada; “Çanakkale’nin, Türkiye genelinde en az şiddet görülen il olduğunu ifade eden Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanından projelerine, örnek çalışmalarımızla ilgili bir davet aldık. İstanbul Bahçelievler Kadın Meclisi olarak yaptıkları bir araştırmaya göre; Türkiye geneli şiddet görmeyen iller arasında Çanakkale de var. Çanakkale’de yaşayan biri olarak bunu neye borçlusunuz acaba? diye soruyorlar ve bu topluma güzel bir örnek olsun diye yapılan bir çalışmadır diye ifade ediliyor. Barışın Kenti Çanakkale eğitim düzeyi yüksek bir kent. Böyle bir sonucun çıkmasını etkileyen mutlaka farklı faktörler de vardır. Bugün yapılacak işbirliğinin kentimizdeki ve ülkemizdeki kadınların yetkinleşmesinde yararlı olacağını, dolayısıyla katkı sağlayacağını umuyoruz. 25 Kasım 2017 Cumartesi günü Kadın Meclisinin kolaylaştırıcılığında Cumhuriyet Meydanında ELDER-KDM’nin düzenlediği Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programı yapılacaktır. Tüm kadınları bekliyoruz.” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech