Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sorunu aktardın da ‘Hayır’ mı dedik?”

Kepez Belediye Başkanı Ömer

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine ulaşım problemi için eşekli protesto yapmasının ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ulaşım Müdürü Hayati Gürses ile birlikte hastaneye ulaşım sorunu hakkında basını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan geçtiğimiz hafta, Ak Parti Belde Başkanı Alper Altınok, eski Kepez Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz ve halkın katılımıyla Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine ulaşım sorununa dikkat çekmek adına eşekli bir protesto yapmış ve çok sayıda kişi Kepez Belediyesi önünden yeni Devlet Hastanesine yürüyerek gitmişti. Ulaşım sorunu anlamında bu şekilde protestolar edilmesinin ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ulaşım Müdürü Hayati Gürses ile birlikte basını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantı, Belediye Meclis Salonunda dün saat 11.30’da başladı. Kentten çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantının ilk aşamasında Belediye Ulaşım Müdürü Hayati Gürses; Çanakkale, Kepez, Güzelyalı, Dardanos hatlarında sefer yapan otobüs sayılarını, ringleri, gece ve gündüz hatlarını, bu hatların saatlerini sefer sayılarını, hastane için oluşturulan yeni hatları anlatarak kent içi gece ve gündüz ulaşımı hakkında kapsamlı bir bilgilendirme yaptı.

“H PLAKASI İSTİYORSAN YOK”

Gürses’in ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şunları söyledi: “Daha dün açılan bir hastanenin; bir olay, bir sıkıntı meydana gelmemişken bir eşeğin arkasında Ak Parti Belde Başkanları ve eski Belediye Başkanı ile beraber nasıl, niye yüründüğünü anlamam mümkün değil. Böyle esprili konularla çözüm üreteceğini sanıyorsa yanılıyor. Hastanenin orada durak yok. Bir tane durak var. O da Allah’ın durağı… Yani çınar ağacı. ‘Yağmurda beklemeyin’ dedim yine yıldırım falan düşer zayiat vermeyelim. Ben haber yolladım. ‘Emanet bir durak verelim dedim.’, ‘Hayır’ dediler. ‘Kent kart için bir kulübe yapalım’ dedik. ‘Hayır’ dediler. Ulaşım sorunu ile ilgili bir sorunu sen Çanakkale Belediyesine aktardın da biz hayır mı dedik? Bir eşeğin arkasına cümleten dizilmiş gidiyorsunuz da ne oluyor? Ulaşım sorunu mu çözülüyor? Bu eylemden ne bekliyorsun? H plakası istiyorsan, H plakası yok. Otobüs almak istiyorsan buyur al. Her türlü sıkıntıyı giderecek çalışmaları yapıyoruz, yapacağız. Ak Parti, Başkan Mutan’ın zafiyetinden faydalanmaya çalışıyor. Boşuna yürümesinler. Yürümekle yolların aşınmayacağını ben de biliyorum. Bunlara bu işten ekmek çıkmaz. Benim kimseyle kavgam yok. Sorunu olan Başkan Mutan ise ona sormak lazım. Sosyal medyada yaptığı ‘Beştepe’ye de körüklü ile gidersiniz.’ yazı; masada, gecenin bilmem kaçında hangi kafayla yazılmış. Onu ben bilmiyorum.”

“GEREKİRSE ZAM YAPILIR”

Basın mensuplarından gelen “Ulaşıma zam olacak mı?” konusunda ise Başkan Gökhan; “Ulaştırma Komisyonu ve Bütçe Planlama Komisyonunun yaptığı çalışmalar sonrası zam yapıp yapmayacağımızı belirleyeceğiz. En son 2016 yılının 9’uncu ayında yaptık. O zaman da öğrencilere yapmamıştık zaten. Eğer yapılan komisyon çalışmalarından sonra zam yapmanın gerektiği noktasında bir karar alınırsa yapılır.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech