Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TaÅŸ mektebe restorasyon talebi

İl Genel Meclisi Kasım

İl Genel Meclisi Kasım ayı 3 birleşiminde söz alan CHP Meclis Üyesi Ünsal Öntürk, Karabiga beldesinde bulunan Çanakkale Savaşlarında hastane olarak kullanılan taş mektep binasının restoresinde yaşanan sorunları dile getirdi.

Ä°l Özel Ä°dare Toplantı Salonunda yapılan Kasım ayı 3’üncü birleÅŸiminde gündem dışı konuların görüşülmesi bölümünde söz isteyen CHP Biga Ä°l Genel Meclis Ãœyesi Ãœnsal Öntürk, 2013 yılında Karabiga Belediyesi tarafından 18 ayda bitirileceÄŸi protokolü ile alınan ve bitirildikten sonra 10 yıl boyunca Belediye tarafından kullanılacak olan tarihi binanın çalışmalarının yapılmadığını dile getirdi.

Öntürk, konu ile ilgili açıklamasında ÅŸunlara deÄŸindi: “Çanakkale SavaÅŸlarında hastane olarak kullanılan binayı biz Meclis olarak 2013 yılında Karabiga Belediyesinin 18 ayda restore etmesi ve 10 yıllığına kullanması protokolü ile Karabiga Belediyesine tahsis etmiÅŸtik. Åžu an bu taÅŸ mehtep binası metruk bir bina olarak duruyor. Bu bina restorasyonu yaptırılarak halkın kullanımına açılmalı. 18 ay restorasyon süresi olan bir binanın, kullanım hakkı için verilen 10 yıl, kısa bir süre. Karabiga Belediyesi ile sözleÅŸme ÅŸartlar saÄŸlanmadığı için boÅŸa düştü. Bizim, Ä°l Genel Meclisi olarak bu bina ile ilgili tekarar bir çalışma yapmamız gerekiyor.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech