Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Faydası boyundan büyük

Cuma pazarında bir bitki

Cuma pazarında bir bitki var ki oldukça dikkat çekti. İç ortam bitkisi olarak bilinen Japon Portakalı, vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Kent halkının vakit geçirdiği ve alışveriş yaptığı en gözde mekanlardan olan Cuma pazarında bu hafta objektiflere Japon Portakalı takıldı. Görünüşü ve duruşuyla limonu andıran Japon Portakalı bir diğer adıyla Kamkat vatandaşlarca ilgi gördü. Saksı ile satın alınabilen ve iç ortam bitkisi olan kamkat 25-30 TL’den alıcı buldu.

JAPON PORTAKALI (KAMKAT) NEDİR?

Japon portakalı (Kamkat) ve Altın portakal olarak da bilinir. Dünya’da Çin, Japonya, Amerika, Porto Riko, Guatemala, Kolombiya, Brezilya ve Güney Hindistan’da yetişir. Türkiye’de ise Rize’de yetişmektedir. Kamkat ve kumkuat adıyla da biliniyor.

Kokusu bergamota, şekil itibariyle limona, rengiyle portakala benzer. Uzun süre aromatik kokusunu kaybetmez. Kamkat, çiğ olarak tüketilebildiği gibi, reçel, marmelat, meyve suyu, şekerleme, kek, pasta yapımında kullanılıyor. Çin lokantalarında yemeğin sonunda yenen bir tatlı olma özelliği de bulunuyor.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech