Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Hastanenin artısı eksisi

30 Ekim tarihinde tam

30 Ekim tarihinde tam manasıyla hizmete başlayan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi binasının çokça konuşulan ulaşım probleminin yanı sıra, çeşitli artıları ve eksileri bulunuyor. Hastanede olumlu yanlar olduğu gibi olumsuzlukların da halen devam ettiği görüldü.

Kepez Beldesi’nde 30 Ekim tarihinden itibaren tüm birimleriyle aktif bir biçimde faaliyet veren Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin çevresinde yapılan gözlemlerde, objektiflere olumlu ve olumsuz birçok detay takıldı.

YENİ HASTANEDE ÇÖP SORUNU”

Hastanede olumsuz olarak görülen başlıca sorun, çöp konteynırı eksikliği… Hastanenin bahçesinde ve alanında çöp konteynırı yok denecek kadar az olduğu görüldü. Hastane bahçesinde dün sabah saatlerinde çöpler yığıldı. Sağlık personelinden edinilen bilgi doğrultusunda bazı çalışanların çöpleri orta yere koymak daha kolaylarına geldiği, konteynır uzak olduğu için çöplerin konteynıra taşınmasına üşenildiği öğrenildi. Hastane bahçesinde gelişi güzel konulan çöpler, hijyen açısından hem sağlığı olumsuz yönde etkilerken hem de görüntü olarak bir hastane bahçesine yakışmıyor.

SİGARALIK YERİNE 5 LİTRE SU BİDONLARI”

Hastanede görülen çöp sorununun yanı sıra bir diğer sorun da hastanenin mevcut kapılarının kenarlarında ve çevresinde sigaralık bulunmaması… Sigaralık yerine kapı kenarlarında ve çevrelerinde 5 LT’lik su bidonları bulunuyor. Vatandaşların izmaritleri ve çöpleri, bidonlarda birikti. Hastane kapıları kenarında vakit geçiren ve hasta yakınlarını bekleyen vatandaşlar küçük çöp bidonlarının ve sigaralık eksikliğinden şikayetçi oldu.

OTOPARK ALANI YETERLİ”

İnönü Caddesi üzerinde yer alan eski Devlet Hastanesi bahçesinde yaşanan otopark sorunu ise yeni Devlet Hastanesi ile son buldu. Eski hastanede vatandaşlar ve hastalar araçları ile park edebilmek için uzun süreler uğraş vermek zorundaydı. Hastane içerisinde otopark sorunu net bir şekilde kendini göstermekte idi. Yeni hastane arazisinin geniş olmasından dolayı araç park sorunu oluşmadığı görüldü. Hastane çevresinde planlı bir biçimde ayarlanmış olan otopark alanları vatandaşlardan takdir gördü.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech