Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlçelerde 10 Kasım

10 Kasım 1938 yılında

10 Kasım 1938 yılında ebediyete uğurladığımız Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yılı dolayısıyla ilçelerde de anma programları düzenlendi.

Ayvacık’ta ve Eceabat’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla anma programları düzenlendi. Ayvacık’ta Sabah 09.00’da başlayan programa; Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, Ayvacık Garnizon komutanı Hv. Yrb. Murat Torumtay, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, askeri erkan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ayvacık Belediyesi Atatürk Kültür Parkı’nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başlandı. Saat 09.05’de sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi. Atatürk Kültür Park’ındaki çelenk sunma töreni ile başlayan anma programı, Atatürk Kültür Merkezinde devam etti.

Eceabat’ta da 9.00 itibariyle başlayan törenlerde, önce Eceabat Kaymakamlığı ve Eceabat Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi. Ardından 2 dakikalık Ata’ya saygı duruşuyla birlikte İstiklal Marşı okundu.

Törene; Vali Yardımcısı Vekili Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Eceabat Belediye Başkan Vekili Recep Tutucu, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askeri erkan, kurum amirleri, ilçe protokolü ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İlçelerde resmi törenlerin hemen ardından Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü ve STK’lar tarafından da çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Aslı Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech