Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okul Çevrelerinde Asayiş Berkemal  

  Çanakkale Emniyet Müdürlüğü

 

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrencileri her türlü zararlı alışkanlıklardan ve kişilerden korumak için okul çevrelerinde uygulamalarına ara vermeden devam ediyor.

Uyuşturucunun kullanım oranının günden güne artmasıyla velilerin korku ve tedirginliği aynı oranda artıyor. Fiyatı düşük, ölüm riski büyük olan kimyasal uyuşturucular için zehir tacirleri öğrencileri hedef alıyor. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise öğrencileri uyuşturucu maddelerden ve bu maddeleri satan kişilerden korumak için çalışmalarına devam ediyor. Okulların giriş ve çıkış saatlerinde asayiş ve trafik yönünden ekip bulunduran İl Emniyet Müdürlüğü, aynı zamanda şok uygulamalarla geniş kapsamlı denetimler gerçekleştiriyor.

3 ŞUBEDEN ORTAK UYGULAMA

Okul güvenliği uygulamaları kapsamında Asayiş, Çocuk ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, liselerin yoğun olarak bulunduğu Esenler Mahallesinde, 4 ayrı ekibin ortak çalışmasıyla uygulama gerçekleştirdi. Uygulamanın, okul çevrelerinde şüpheli şahısların incelenmesi, paket servis yapan kuryelerin kontrol edilmesi, sigara ve zararlı alışkanlıkların önlenmesi, okulla ilgisi olmayan kişilerin okul çevresinden uzaklaştırılması ve uymayanlar hakkında idari işlem yapılması gibi amaçları içeren önleyici tedbirler maksadıyla planlandığı öğrenildi.

EKIPLER GÖZ AÇTIRMADI

Aşayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler şüpheli şahısların genel bilgi taraması (GBT) ve üst aramasını gerçekleştirirken, Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri paket servis yapan kuryeleri ve kullandıkları motosikletleri inceledi. Çocuk Şube polisleri okulla ilgisi bulunmayan küçük yaştaki şahısları bölgeden uzaklaştırırken, sigara gibi kötü alışkanlıkları bulunan öğrencileri belirleyerek ailelerini bilgilendirdi. Ekipler, kuryelerin okullara getirdiği yiyecekleri dahi tek tek inceleyerek ekmeklerin içerisine zararlı bir madde gizlenmesi noktasında kontrollerde bulundu. 19 paket servis kuryesinin kontrol edildiği uygulamada, 100’e yakın şahıs sorgulanarak, bir adet kafeterya denetlendi. Herhangi bir suç unsuruna rastlanmayan uygulamada, bir kaç motosikletli kuryeye trafik cezası uygulanırken, okul içinde bulunan 2 ilgisiz kişiye tebligat yapıldı.

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech