Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Hastanede anlamlı program

3-9 Kasım Organ Bağışı

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde, ‘Her Bağış Bir Fidan’ sloganıyla program gerçekleştirildi.

Çanakkale Organ Bağışı İl Koordinatörlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası olması sebebiyle, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Baş Hekimlik Toplantı Salonunda bir program düzenlendi. Programa, Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Baş Hekimi İlker Çömez, Organ Bağışı İl Koordinatörü Azem Ülkü, sağlık camiasından Müdür ve Müdür Yardımcıları ile Çanakkale’de şu ana kadar organ bağışı yapan kişilerin aileleri katıldı.

‘Her Organ Bir Bağış’ sloganı ile gerçekleştirilen programda Vali Yardımcısı Turan Yılmaz organ bağışında bulunarak, bağış kartını tüm katılımcıların önünde teslim aldı. Duygularını paylaşan Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, şunları dile getirdi: “Organlarımı bağışlamak uzun süredir aklımda olan bir konuydu. Bu programa davet edildiğimde bu işlemi de hallederek ben de bir organ bağışçısı oldum. Bugüne kısmetmiş.”

“İLK TOPLANTI BU KADAR ANLAMLI OLABİLİRDİ

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Baş Hekimi İlker Çömez ise yaptığı konuşmada “Bu toplantı salonundaki ilk toplantımız böyle güzel ve anlamlı bir programla oldu. Burada hastalarımız için büyük bir konfor sunuyoruz. 6 bin metrekarelik bir acil servisimiz var. 400 yatak kapasitemiz mevcut. 200 uzman doktor ve toplamda 2000 kişilik bir hizmet kadromuz var” dedi.

“BAĞIŞLANAN HER ORGAN HAYATA TUTUNAN BIR İNSAN”

Organ Bağışı İl Koordinatörü Azem Ülkü, programda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bugün

yüksek fedakarlıkları ve yüce gönüllülükleri ile 300’den fazla insanın sağlıklı yaşamalarına doğrudan katkı sağlayan ailelerimizle birlikte olmaktan sonsuz derecede gururlu ve mutluyuz. Bağışlanan her organ hayata tutunan bir insandır. Ailelerimizin içleri kan ağlarken, tanımadıkları insanları sevindirdiler. Kaybettiklerimize rahmet diliyorum. Kahraman yakınlarına da sonsuz saygılar sunuyorum.”

“BÜYÜK BİR SEVAP OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise yaklaşık 1 buçuk yıl önce organlarını bağışladığını ve bağış kartı aldığını belirterek şunları dile getirdi: “Organ bağışı çok kutsal bir şey. Hep yanlış bir anlayış vardı ama şu anda toplumda öyle bir durum kalmadı. Hayat kurtarmak kutsal bir vazifedir. Ben rahmetli olmuş bağışçılarımızı rahmetle anıyor, onların değerli ailelerini de kutluyorum. Önemli bir sevap olduğuna inanıyorum.”

Programda 7 yıl önce babasını kaybeden bir bağışçı yakını, babasının organlarının hayat bulmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve bu bağışların artması gerektiğini dile getirdi. Sonrasında Çanakkale Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bağışçı ailelere günün anlam ve önemini anlatan belgeler verildi. Toplantı salonunda yapılan programın ardından ‘Her Bağış Bir Fidan’ sloganı kapsamında protokol ve organ bağışçısı aileler, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi bahçesinde ayrılan bölgeye, organ bağışlayanlar adına, aileler tarafından fidan dikildi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech