Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşsiz güçsüz

TÜİK tarafından Türkiye’de genç

TÜİK tarafından Türkiye’de genç işsiz oranı verilerine göre; yüzde 21,1 olarak açıklandı. Genç işsiz olarak açıklanan rakamlar, 15 ile 24 yaş arasındaki yurttaşları kapsıyor. Vatandaşlar işsizliğin çok ciddi boyutlarda olduğu ve Üniversite okumanın da işsizlikte bir avantaj sağlamadığı görüşünde…

Çanakkale’de Üniversite mezunu gençler, işsizlik rakamlarını gazetemize değerlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işsizlik rakamları açıklandı. Açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde 15 yaş üstü işsiz sayısı “3 milyon 443 bin” kişi oldu. 15-24 yaş arası genç işsizlik oranı yüzde 21,1 oldu.

TÜİK verilerine göre Türkiye’de genç işsiz oranı temmuz verilerine göre yüzde 21,1 olarak açıklandı. TÜİK’in genç işsiz olarak açıklamış olduğu rakamlar, 15 ile 24 yaş arasındaki yurttaşları kapsadı. Vatandaşlar işsizliğin çok ciddi boyutlarda olduğu ve Üniversite okumanın da işsizlikte bir avantaj sağlamadığı görüşünde…

Çanakkale’de Üniversite mezunu gençler işsizlik rakamlarını değerlendi. Üniversitelerin farklı bölümlerinden mezun olan gençler ülkemizde okumanın da , iş bulmanın da, çalışıp ev geçindirmenin de oldukça zor olduğu görüşündeler.

“ÜNİVERSİTE MEZUNLARI KENDİ ALANLARINDA İŞ BULAMIYORLAR”

Diyaliz bölümü mezunu Tuğba Kocaçolak (25), herkesin iş umuduyla tercih ettiği Sağlık sektöründe iş bulmanın zor olduğuna değindi. Kocaçolak, “Diyaliz bölümünden geçen sene mezun oldum. Çok kısa bir süre kendi işimde düşük ücretlerle çalıştım. Aldığım maaşla kendi hayatımı kuramayacağım için ailemin destekleriyle hayatımı devam ettirdim. Yaklaşık 3 aydır işsizim. İşsizliğin bu kadar fazla olmasında bana göre sebep Üniversite bölümlerine çok fazla sayıda öğrenci kayıt oluyor. Ve bir o kadar öğrenci mezun oluyor. Mezun olan insanlar kendi sektörlerinde çalışamıyorlar. Alanlarının yada eğitimlerinin dışında farklı iş kollarında düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalınıyor. Bu da hem maddi hem manevi bizleri yıpratıyor” dedi.

“GENÇLER İSTİHDAM İÇİN TEŞVİK EDİLMELİ”

İktisat bölümü mezunu Elif Uran (24) ise işsizlik için, Devletin gençleri desteklemesi gerektiğini vurguladı. Uran “Genç mezunlar için teşvikler yeterli düzeyde değil. Bir çok insan kendi işinde değil, iş bulmakta bile zorluk çekiyor. Devletin gençleri daha fazla teşvik etmesi gerekiyor. İŞKUR yeni mezunlara öğretim programları uyguluyor. Fakat her genç mezun bu programlardan faydalanamıyor. Ve bu programlar geçici süreliğine uygulanıyor. Bu tip uygulamaların daha uzun ömürlü ve kapsayıcı olması gerektiğini düşünüyorum. Daha kapsamlı uygulamalar ve teşviklerle fazla gencin iş imkanı olacağı görüşündeyim” açıklamalarında bulundu.

“MESELE ÜNİVERSİTEAÇMAK DEĞİL, İŞ ALANI OLUŞTURABİLMEK”

Kamu Yönetimi son sınıf öğrencisi, Süha Kabakçıoğlu (24) ise Devletin yanlış politikalarının işsizliğin önüne geçemediği görüşünde… Kabakçıoğlu, “İnsanlar üniversiteleri büyük hayallerle kazanıyor ve umutlarla okuyorlar. Okullarında başarılı olmalarına rağmen iş bulmakta hem devlet hem özel kadrolarda sorunlar yaşıyorlar. Kamu Yönetimi öğrencisi olarak, devlet kademelerinde çalışmam gerekirken, bir bir zorlu aşamalardan geçmek durumunda kalıyorum. Bu politikalar sonucu maddi ve manevi kayıplara uğruyoruz. Devletin yanlış politikaları sonucu işsizlik oranları artış gösteriyor. Bence Üniversite açmak mesele değil, iş alanı oluşturabilmek mesele” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech