Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Mutfağını Dünyaya Tanıcaklar  

  GESTAŞ’ın destekleriyle, Tüm

 

GESTAŞ’ın destekleriyle, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği organizatörlüğünde Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasının 2’incisi gerçekleştirildi.

Türkiye’deki 7 bölgeden üniversite ve meslek lisesi öğrencileri ve şeflerin katılımı ile bu Çanakkale’de 2’ncisi düzenlenen Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası 4-5 Kasım tarihlerinde Halk Bahçesinde kurulan özel standlarda gerçekleştirildi.
Jüri üyeliğini profesyonel aşçıların ve akademisyen eğitmenlerin yaptığı şampiyonada yarışmanın ana kuralı, hazırlanacak olan yemek, pasta ve tatlıların tamamen Türkiye’de yetişen ürünlerle ve ülke mutfağı menşeyli olması oldu.

“Ana Kural Türk Mutfağı Ürünlerin Kullanılması”

TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan organizasyonla alakalı şunları söyledi: “Üye derneğimiz olan  Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği ve bağlı federasyonumuz Marmara Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu iş birliği ile Çanakkale Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasının 2’incisini düzenliyoruz. Aynı zamanda TAŞPAKON Türkiye Kupası ön elemelerinin de 2’incisini gerçekleştiriyoruz. Buradaki şampiyonada 3 En İyi Lise, 3 En İyi Üniversite seçilip İstanbul’da yapılacak finale gidecekler. Bu organizasyon 4-5 Kasım tarihlerinde yapılan 2 günlük bir etkinlik. 3 bireysel kategori lise ve 3 bireysel kategori üniversite, aynı zamanda engellilerin katılacağı bir sosyal sorumluluk projesi için yarışma düzenleyeceğiz. Buradaki amaç, yöredeki mutfak sanatını, gastronomik değerleri öne çıkarmak. Yarışmadaki en önemli kural, kullanılan bütün malzemelerin Türk mutfağına ait, Türk menşeyli ürünler olması. Yabancı menşeyli gıda ürünleri kullanılmasına kesinlikle izin vermiyoruz. Kullanılırsa yarışmacılar diskalifiye oluyor. Şu an için 60 ilde derneğimiz, 7 bölgede federasyonumuz var. 25-30 ilimizde bu tarz yarışmalar düzenledik.

Amacımız Çanakkale Mutfağını Tüm Dünyaya Tanıtmak

Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Osman Demirci ise şunları dile getirdi: “Burada bu yarışmanın 2’ncisini düzenliyoruz. 7 bölgeden yarışmacılar geldi. Yaklaşık 200 kişi var yarışmacı olarak. Önceki gün öğrencilerimiz, dün de şeflerimiz yarıştı. Çanakkale Valiliği, Belediye Başkanlığı, GESTAŞ, ÇATOD ve özel firmalar destekler verdi. Amacımız Çanakkale mutfağını tüm dünyaya tanıtmak.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech