Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Demokrasisiz Cumhuriyet!”

Yerel gündemi ve ülke

Yerel gündemi ve ülke gündemini değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, belediyelere yapılan zorlamaları ve istifaları da değerlendirerek “Yerel demokrasiye darbe vuruluyor.” diye konuştu. Öte yandan Avukat Erkek, Türkiye Cumhuriyeti’nin artık bir hukuk devleti olmadığını da vurguladı. 

CHP Çanakkale Milletvekili ve T.B.M.M. Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Muharrem Erkek, Büyük Truva Otel’de düzenlediği toplantıda yerel gündemi ve ülke gündemini değerlendirdikten sonra basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

“ŞEHİT GELMEYECEK” DİYENLERİ İSTİFAYA DAVET ETTİ

Sözlerine Van’da dün sabah şehit olan askerlerimize rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyerek başlayan Milletvekili Erkek, “Referandumda ‘Evet’ çıkacak terör bitecek, şehitlerimiz gelmeyecek diyenler de birazcık onurları varsa istifa etsinler. Vicdanlarında bir rahatsızlık var mı? Utanıyorlar mı? Merak ediyorum.” diyerek ilkesiz siyaset yapıldığını belirtti.

“ÇANAKKALE ÇOK GÜZEL BİR CEVAP VERDİ”

Çanakkale için “Türkiye’nin batıya bakan aydınlık yüzü” ifadelerini kullanan Erkek, bu yıl 29 Ekim’de Cumhuriyet tarihinin en kalabalık fener alayının yapıldığını ve kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla 20 binin üzerinde Çanakkaleli’nin; Cumhuriyetine ve seçtiği Belediye Başkanına sahip çıktığını belirtti. Demokrasiye darbe vurmak isteyenlere ve Atatürk Cumhuriyeti ile sorunu olanlara çok güzel bir cevap verdiğini vurgulayarak, Cumhuriyet’in önsözü olan bu güzel ilin milletvekili olduğu için çok büyük bir gurur duyduğunu ifade etti. Erkek, ayrıca 2018’in 18 Mart’ında çok daha kalabalık, coşkulu ve kararlı olacaklarının altını çizerek, “Çanakkale Belediye Başkanını konuşturmamak kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir” dedi.

“ERKEN YEREL SEÇİM YAPILMALIDIR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim söylemini de hatırlatan Erkek, “Yerel ve genel seçimlerin derhal yapılması lazım. Demokrasiyi yeniden tesis etmek için yapılması gereken tek şey seçimdir. Demokrasi ve hukuk tamamen askıya alındı. Bir belediye başkanını istifaya zorlayamazsınız. Bu, aynı zamanda suçtur. Türk Ceza Kanunu’nun 114. Maddesini lütfen herkes okusun. Hiçbir kamu görevlisini, hiç kimse istifaya zorlayamaz. Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı açıkça suç işlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti artık bir hukuk devleti değildir. Ancak bir şahıs devleti de değildir ve buna asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

“ÇANAKKALE’DE SOSYAL BELEDİYECİLİK HAKİM OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinde her zaman müfettişlerin olduğunu ve hep bir şeylerin arandığını kaydeden CHP’li Erkek, bu aramalara alışkın olduklarını belirterek hiçbir zaman da bir şey bulunmadığını kaydetti. Bunun nedenini ise sosyal belediyecilik anlayışında; katılımcı demokrasi, şeffaflık, dürüstlük olduğunu vurgulayan Erkek, CHP’li belediyelerde kamu yararına belediyeciliğin yapıldığını rant belediyeciliğin olmadığını vurguladı ve soruşturmaktan derhal vazgeçmeleri gerektiğini söyledi.

ECEABAT BELEDİYESİ’Nİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Çanakkale Belediyesi Ekim ayı toplantısında yaşanan gerginlik üzerine sorulan bir soruya da Eceabat Belediyesini örnek göstererek cevap verdi ve AK Parti İl Başkanlığının Eceabat Belediye başkanını istifaya davet etmesi gerektiğini söyledi.  Erkek, konuşmasına Eceabat Belediye Başkanı’nın yine Eceabat Belediye Meclis Üyesine görevi başında hakaret ve tehdit ettiğini, bir başka Belediye Meclis Üyesini de darp ettiğini hatırlatarak devam etti.

Çanakkale Belediye Meclisi toplantısını izlediğini, tarafların bir siyasi bir tartışması olduğunu belirten Erkek, bir hakaretin söz konusu olmadığını söyledi. Muharrem Erkek, “Hareket ve tehdit varsa Çanakkale adliyesine gider, müracaatını yapar. Bu müfettişlerin işi değil.” dedi. “Kendi belediye başkanlarını, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarıyla lütfen karıştırmasınlar” diyerek konuşmasına devam eden Erkek, “Bizim belediye başkanlarımız hak hukuk ve adalet diyerek sonuna kadar mücadele ederler” diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erkek, ayrıca 25 Ekim’de kurulan İYİ Parti ve Kepez’in ilçe olmasına yönelik sorulara da cevap verdikten sonra toplantı sona erdi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech