Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Biz Anadolu’yuz

İç İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Biz Anadolu’yuz, Biz Türkiye’yiz” projesi kapsamında Van’dan Çanakkale’ye gelen 188 öğrenci, kentimizin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Valilik önünde Vali Orhan Tavlı ile buluşarak fotoğraf çektiren minikler, Çanakkale’yi çok sevdiklerini haykırdı.

“Biz Anadolu’yuz, Biz Türkiye’yiz” projesi kapsamında Çanakkale’ye bu yıl gelen son grup olan öğrenciler, dün itibariyle memleketlerine geri döndü. Van’ın çeşitli bölgelerinden, farklı ilçe ve köylerinden gelen 10 yaş üstü minik öğrenciler, birkaç gündür Eceabat Öğrenci Konuk Evi’nde misafir olarak kalarak Çanakkale’nin tarihi, turistik ve kültürel bölgelerini gezdi. Çanakkale’yi çok seven öğrencilerin mutlulukları ise yüzlerinden okundu. Sosyolog, psikolog, doktor ve emniyet teşkilatından 6 görevlinin eşlik ettiği 188 öğrenci, Çanakkale’nin misafirperverliğinden oldukça memnun olduklarını belirtti.

Öğrenciler, Çanakkale’deki son günlerinde ise Vali Orhan Tavlı ile buluşarak Valilik binası ve Truva atı önünde toplu fotoğraf çektirdi. Daha sonra Vali Tavlı, Truva atının önünde öğrencilerin Çanakkale’ye gelmelerine vesile olan proje hakkında açıklama yaptı.

ECDADIMIZIN VAN’DAN GELEN TORUNLARI…

Vali Tavlı yapmış olduğu açıklamada, “Biz Anadolu’yuz, Biz Türkiye’yiz projesi kapsamında İç İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bu projede; Siirt’ten, Van’dan, Diyarbakır’dan çocuklarımız Çanakkale’de misafir edilmektedir. Çocuklarımızı Eceabat’taki Vilayetler Hizmet Konuk evinde misafir ediyoruz. Özellikle Çanakkale’nin tarihi, turistik ve kültürel alanlarını gezmekteler. Ayrıca Gelibolu tarihi alanında Çanakkale destanını yazan, Çanakkale ruhunu yaratan şanlı ecdadımızın Van’dan gelen torunları kendi ecdadının kahramanlıklarını yazdıkları destanları ve bu destanların yaşandığı yerleri canlı olarak görmekteler. ‘Biz Anadolu’yuz Biz Türkiye’yiz’ projesini tüm Türkiye’ye yayıyorlar. Çocuklarımızı burada ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyorum” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech