Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

SİYASET BEKLEMEDE

Çanakkale’de siyaset ‘net’ bir ifadeyle beklemede.

AK  Parti’de ilçe kongreleri tamamlanmak üzere  ardından il kongresi var. İl Başkanı Yeşim Karadağ ile yola devam edilmesine ‘kesin’ gözüyle bakılıyor. Merkez İlçenin yeni başkanı Av. Gültekin Yıldız ve ekibinin de yerelde muhalefeti sert bir şekilde yapması bekleniyor.

CHP’de  delege  seçimlerinin ardından ilçe kongreleri  yapılacak. Çanakkale Merkez İlçe’de eczacı Ali Uyanık, ve Akademisyen Telat Koç  adaylıklarını açıkladı. Mavi liste belediye grubu adayı olarak lanse edilen Ali Uyanık’ın kazanması normal sonuç olarak değerlendiriliyor. CHP’de il kongresi ile final gerçekleşecek. İsmet Güneşhan’ın il başkan adayı olacağına ‘kesin’ değerlendirmeleri yapılırken, partinin ‘abi’lerinden Tuygan Çalıkoğlu’nun da il başkanlığına aday olabileceği öne sürülüyor. Bu arada  CHP Genel Merkezi’nde erken yerel seçimle ilgili yapılan değerlendirmeler gazete haberlerine yansımaya başladı. Karar Gazetesi haberinde Mustafa Sarıgül’ün tekrar Şişli Belediye başkanlığına aday olması konusuna genel merkezin sıcak baktığını, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen ile yola devam edileceğini, Çanakkale’de ise Ülgür Gökhan’ın tekrar aday gösterilecek isim olduğunu öne sürdü.

MHP Çanakkale Teşkilatı’nda ise istifalar süreci tamamlandı. İl Başkanı Hakan Pınar, net bir ifade ile partisinin tavrını açıkladı. Partide genel merkezin çizgisini yerele hakim olması için yayma çalışmaları göze batıyor.

İYİ Parti’de Rıdvan Uz’un kurucular kurulunda yer alması ile olumlu bir rüzgar yakalandığı öne sürülüyor. Meral Akşener liderliğinde kurulan partinin Çanakkale’de teşkilatlarını kurma çalışmalarını başlattığı öğrenildi. Daha önce Akşener’in programlarına katılan ve MHP’den istifa eden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in de partiye ne zaman geçeceği kulislerde konuşulan konular arasında… Bir başka kulis ise İYİ Parti Genel Başkanı ve yönetiminin Çanakkale’ye geleceği ve o programdan toplu olarak katılımların düzenlenecek törenle yapılacağı yönünde.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech