Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Angarya yasaktır”

Çanakkale Merkez’de bulunan kapasitesi

Çanakkale Merkez’de bulunan kapasitesi fazla okullarda çalışan yardımcı hizmet personellerinin çalışma saatlerinin uzun olmasına, Eğitim İş Sendikası Çanakkale Şubesi tepki gösterdi. Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Çanakkale Merkez’de bulunan öğrenci mevcudu fazla olan okullarda çalışan yardımcı hizmetler personellerinin şikayetleri var. Hizmet personelleri kapasitesi fazla olan okullarda etüt ve çalışma programlarının uzaması ile çalışma saatlerinin de geç vakitleri bulmasında şikayetçi oldu. Çanakkale Valiliği kararı ile ilde mesai saatleri sabah 08.30 ile 17.30 arasında olmalıdır. Ama çalışanlara göre bu süreler kentteki öğrencisi yoğun olan okullarda uzadığı yönünde. Eğitim İş Sendikası Çanakkale Şube Yönetim Kurulu konu ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

“HİÇ KİMSE ZORLA ÇALIŞTIRILAMAZ”

Basın açıklamasında, “Çanakkale’deki okul ve eğitim kurumlarımızda çalışmakta olan yardımcı hizmetler personelimizin birçok sorunu bulunmaktadır. Çanakkale Valiliği kararıyla ilimizde mesai saatleri sabah 08:30 ile 17:30 arasında uygulanmaktadır. Yardımcı Hizmetler personelimizin sabah 08:00 da okullara geldiğini ve 19:30’lara kadar okullarda kaldığını Eğitim Öğretim sürecinin ardından Yetiştirme ve Destekleme kursları nedeniyle 17:30’da boşalan okullarda temizlik gibi işlenen saatler aldığını biliyoruz. Anayasamızın 18. Maddesi ‘Hiç kimse zorla çalıştırılamaz Angarya yasaktır’ demektedir. Fazla çalışmaya ait yardımcı hizmetler personelinin bu sürelere ilişkin olarak ek ödeme, fazla çalışma ücreti, mesai ücreti gibi hiçbir ücret vs. almamaktadırlar.Bu durum açıkça anayasamızda karşılığı bulunan Angarya yasağına girmekte ve 657 sayılı DMK’nın 99. Maddesine aykırılık teşkil etmektedir.

Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak 31.10.2017 tarihinde Çanakkale Valiliğine bu konu ile ilgili başvuruda bulunarak, konu ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması, çalışanların istekleri de göz önüne alınarak bir düzenleme yapılmasını ya da ücretlendirilmesini istemiş bulunuyoruz.” cümlelerine yer verildi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech