Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentli Zamma Tepkili

Benzine ve Motorine gelen

Benzine ve Motorine gelen zam, Çanakkale’de aracı olan olmayan tüm vatandaşların tepkisine yol açtı. Farklı meslek gruplarından vatandaşlar zamla alakalı görüşlerini gazetemize paylaştı.

Pazar gün benzine gelen 9 Kuruşluk zamdan sonra Pazartesi gecesi saat 23.59’dan sonra ise benzine 12 Kuruş, motorine ise tek seferde 19 Kuruş zam geldi. Bu zamlar sonrasında aracı olan, olmayan çok sayıda vatandaş duruma tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar zammı döviz artşına bağlarken, kimi vatandaşlar ise ekonomideki dalgalanmayı adres gösterdi.

Gökhanlar Shell İstasyon Müdürü Birol Arslan: “İstasyonda bugün itibari ile yakıt almaya gelen çok sayıda araç sahibi duruma öfke ve tepki gösterdi. Zamdan önce çok büyük bir yoğunluk yaşadık ancak bugün biraz durağan geçiyor. Toplamda benzine 21 Kuruş, motorine ise 19 Kuruş zam geldi.”

Hasan Şevik: “Son 2-3 gündür akaryakıta gelen zamlara vatandaş haklı olarak çok tepkili. Benim aracım yok ama bu kadar zam karşısında bende duruma öfkeliyim. Bunun nedenini dövizde meydana gelen ve durdurulamayan artış olarak görüyorum. Dövizdeki artan bu hareketlilik yeni zamların meydana geleceğinin habercisi niteliğinde.”

Emekli Öğretmen Zihni Çarkacı: “Ben yurt dışına sık çıkan birisiyim. Avrupa’da insanlar daha çok toplu taşıma araçlarını tercih ediyor. Ancak oradaki düzende toplu taşıma araçları tam dakikasında durağında oluyor. Bu zamlar bizi toplu taşıma araçlarını daha çok kullanmaya itiyor. Ancak zamlar neticesinde toplu taşıma araçlarına da zam olacağı kanaatindeyim.”

 Taksici Sırrı Yalçın: “Bu zamlar bizi olumsuz anlamda çok etkiledi. Bize ekstra külfet getirdi tabi. Bu zamlar sonrası daha çok zorlanacağız. Ulaşım ücretleri konusunda yeni bir tarife oluşur mu bilemem ama bu zamlar sonrası cebimize daha az para girecek.”

 Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech