Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk hasat satışta

Zeytinde rekoltenin yüksek olmasının

Zeytinde rekoltenin yüksek olmasının beklendiÄŸi ve öngörülen 250 bin ton zeytinyağı üretimi ile rekor kırılacağının belirtildiÄŸi yılda, ÅŸuan için Cumpa’da zeytin fiyatlarının ne seviyelerde olduÄŸunu araÅŸtırdık.

GeçtiÄŸimiz hafta gazetemizde yer alan haberde bu yıl için zeytinde rekoltenin yüksek olduÄŸu bilgisini paylaÅŸmıştık. TariÅŸ Zeytin ve Zeytinyağı BirliÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Hilmi Sürek’in; “Bu yıl zeytinyağı üretim rakamının en az 250 bin ton olacağı tahmin edilmektedir. Bu, Türkiye’nin bugüne dek gerçekleÅŸtirdiÄŸi en yüksek zeytinyağı rekoltesi olacak” ÅŸeklindeki açıklamasını da haberimizin içeriÄŸine eklemiÅŸtik. Çanakkale Ziraat Odası BaÅŸkanı Ä°smail Kaya ise zeytinde hastalıkla mücadele noktasında bir sıkıntı yaÅŸanmadığını belirtip, geçtiÄŸimiz yıllara oranla bölgede verimi daha yüksek bir yıl geçireceÄŸimizin altını çizmiÅŸti.

PAZARDA ZEYTIN 5 TL’DEN BAÅžLIYOR

Zeytinde ilk hasatların baÅŸladığı ÅŸu günlerde pazardaki tezgahlarda zeytin fiyatları boyutlarına göre deÄŸiÅŸiklik gösteriyor. Küçükkuyu yerli zeytin ÅŸu an için Çanakkale’de kurulan pazarlarda boyutlarına göre 5 ile 7 TL arasında deÄŸiÅŸen fiyatlarda satılıyor. YeÅŸil ve siyah olmak kaydı ile zeytinin iÅŸlenmiÅŸ halde satıi fiyatı ise 8 TL’den baÅŸlayarak 18 TL’ye kadar çıkıyor. Verimin yüksek olması beklenen yılda, ilerleyen aylarda zeytinin kilo fiyatının ne olacağı ise belirsizliÄŸini koruyor.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech