Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pasta sanatı

İsviçre’nin Zürih kentinde 19

İsviçre’nin Zürih kentinde 19 Ekim-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen açık kek festivali Avrupa turnuvasında 88 eser arasında ikincilik Türkiye’nin oldu. Türkiye’den Çanakkale Melis Pastanesi sahibi Hasan Çoban, Forrest Gump filminden Tom Hanks’in bir sahnesinin pastası ile ikinciliği elde etti. Çoban, başarısını gazetemize anlattı.

Çanakkale Melis Pastanesi sahibi Hasan Çoban’ın yapmış olduğu Forrest Gump, temalı pasta İsviçre’nin Zürih kentinden ikincilik ödülü ile döndü. 88 eser arasında ikinci olan eserin sahibi Hasan Çoban’ın bu ilk başarısı değil. Çoban’ın tasarımını yaptığı pastalar daha önce Türkiye kek festivalinde, Osmanlı temalı pasta ile Türkiye ikinciliği, İzmit’te düzenlenen pasta şekerleme yarışmasında kötü deniz kızı temalı pasta ile Türkiye birincisi oldu. 3 yıldır bu tip yarışmalara düzenli olarak katılan Çoban, daha öncede engelli vatandaşlarımız için, yaşama engel yoktur temalı pasta ve 18 Mart Çanakkale Savaşı temalı pastaları ile büyük beğeni toplamıştı. Son olarak Avrupa ikinciliği ile Çoban başarılarını taçlandırmış oldu.

“TASARIM PASTA YOLUNU AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Çoban başarısı ile ilgili açıklamalarında, “Son beş yılda Türkiye’de pastacılık konusunda ciddi bir gelişme kaydedildi. Bu gelişme tabi diğer mesleklerde olduğu gibi bizim mesleğimize de yansıdı. Son dört yıldır bizde çok iddialı bir şekilde yol alıyoruz. Her yaptığımız eseri bir üst kademeye çıkarmaya, daha iyi nasıl yaparız çalışmaları içerisindeyiz. Şu an mükemmel bir ekibe sahibiz. Üç yıldan beri de yarışmalara katılmaktayız. Bu yarışmalarda da Türkiye kek festivalinde Türkiye ikinciliğini, Osmanlı temalı pasta ile elde ettik. Bunun yanı sıra İzmit’te yapılan pasta şekerleme yarışmasında kötü deniz kızı temalı pasta ile birinci olduk . Son olarak İsviçre’nin Zürih şehrinde yapılan açık kek festivali Avrupa turnuvasında ikinciliği elde ettik. ’88 eserin’ yarıştığı bu festivalde ikincilik ödülünü almak bizi çok mutlu etti. Önümüzdeki yıllarda yapılacak tüm yarışmalara katılacağız. Bu yarışmada Çanakkale ve Türkiye’de tasarım pasta yolunu açmaya çalışıyoruz. Özel projelerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bundan sonra Çanakkale’de bu işi daha ileri nasıl götürürüz onun çalışmasını yapacağız” sözlerine yer verdi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech