Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mahalle tepkili

Çanakkale Fevzipaşa Mahalle Meclisi

Çanakkale Fevzipaşa Mahalle Meclisi tarafından 23 Ekim tarihinde yapılan Seçimli Genel Kurul’daki tartışmalar nedeniyle dün basın açıklaması yapıldı.

Mahalle Meclisi’nde yapılan basın açıklamasına Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacı Ramazan Işıldak ve Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Teşkilatlardan Sorumlu Başkanı Kamber İşçi de katıldı.

Fevzipaşa Mahalle Meclisi, 23 Ekim tarihli Fevzipaşa Mahalle Meclisi seçimine gelmeme nedeni olarak açıklamalarda bulunan Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Çanakkale Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülşen Uz’un açıklamalarına tepki gösterdi.

Fevzipaşa Mahalle Meclisi, Gülşen Uz’un 23 Ekim tarihinde gerçekleşen Fevzipaşa Mahalle Meclisi seçimli Genel Kuruluna gelmeme nedeni olarak “Fevzipaşalıların kendilerine kötü davranacaklarını, iteleyeceklerini, ucube gibi olduklarını ve çirkeflik yaparak kendilerini orada istemeyeceklerini, kovacaklarını ifade etmiştir” iddiasında bulundu.

“IRKÇILIĞA KARŞI BİR ARAYA GELDİK”

Çanakkale Kent Konseyi, Fevzipaşa Mahalle Meclis Başkanı, Mustafa Kırıkkulak’ın okumuş olduğu basın bildirisinde, “Bugün bir ayrımcılığa, ötekileştirmeye ve hatta ırkçılığa karşı bir araya geldik. Bizler, bu kentin asli unsurlarından, bu kentte yüz yıllardır var olan Romanlarız. Bizler, bu kentin taşında toprağında emeği olan bir halkız. Son süreçte yaşanan ötekileştirici, yok sayıcı açıklamalar, bizleri derinden üzmektedir. Bizler bu açıklamaları kınıyoruz. Bu sözlere, sadece orada bulunan Romanlar değil, herkes tanık olmuştur. Gülşen Uz, Fevzipaşa Mahallesinde yaşayan Roman vatandaşlara velhasıl tüm Roman etnik kimliğine sahip vatandaşlara ön yargılı davranarak diğer mahallelerde yaşayan vatandaşlardan ayrıştırmış ve bu nefret diliyle Roman vatandaşlarını aşağılayıp hakaret etmiştir” sözlerine yer verildi.

“GEREKEN MÜCADELEYİ VERECEĞİZ”

Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak da burada yaptığı açıklamada “Tüm Dernek, Federasyon, Konfederasyon ve Roman vatandaşlarına da çağrı yapıyoruz. Bu ayrımcılığa, ötekileştirmeye ve nefret diline, hatta ırkçılığa varan söylemlere karşı gereken mücadeleyi vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech