Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMHURİYET

Bugün 29 Ekim. Cumhuriyetimizin

Bugün 29 Ekim. Cumhuriyetimizin 94.kuruluş yıldönümü. Kutlu olsun. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile şehit ve gazilerimizi rahmet. Minnet ve şükranla anıyoruz. Dönelim hayata. Et ucuzladı mı? Sayın Tarım Bakanına göre ucuzladı. Tabi ki laf ile Peynir gemisi yürürse! Kasap dükkânında oturuyoruz. Yaşlı bir teyze geldi. “Oğlum kıyma kaça?” Diye sordu. Kasap, “40 lira teyze” deyince, “Hani Et Ucuzlayacaktı?” deyiverdi. Neden diye sorduk. “Tarım Bakanı öyle dedi”. Teyze, teyze. Bundan önceki de demişti. Ondan öncekinin önceki de öyle demişti. Emirle, talimatla et ucuzlamaz. Saksıyı çalıştıracaksın. Proje üretip, hayata geçireceksin. Yoksa oradan, buradan Canlı Hayvan, Et getirmekle Et ucuzlamaz. Yahu bu iş çok mu zor. Hastalık belli. Üretim yok. Neden yok? O da belli. Girdiler çok. Nasıl düşürürüz diye de fazla düşünmeye kafa yormaya gerek yok. Amerika’yı yeniden keşfetmeyeceksiniz. Çözüm belli. Tarımın, etin paydaşlarını dinlerseniz, çözümün ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Öncelikle Meraları TOKİ ye açmayacaksınız. Meraları Islah edeceksiniz. Girdileri, maliyeti düşüreceksiniz. Süt Üretiminin artırılması için, süt fiyatlarını regüle edeceksiniz. Gerekirse, devlet olarak alıp, süt tozu yapıp ihraç edeceksiniz. Et Balık Kurumlarını, Süt Endüstrisi Kurumunu yeniden faaliyete geçireceksiniz. Daha sayalım mı? Et Balık ve süt Kurumları tarafınızdan kapatılmadan önce, memlekette ne et ne ede süt problemi vardı. Hamdolsun bunu da başardınız. Ve Hayaldi, gerçek oldu.

GÜLMECE

İki arkadaş, cesaret konusunda iddiaya girmişler. Cesaretlerini ölçmek için, mezarlıkta bir gece yatmayı seçmişler. Aynı gece mezarlıkta buluşmuşlar. Gece yarısı uğultular gelmeye başlamış. Korkudan ne yapacaklarını şaşırmışlar. Ancak erkekliğe leke sürmemek için, olayın üstüne gitmeye karar vermişler. Uğultunun geldiği yöne doğru yürümüşler. Biraz yaklaşınca; yaşlı bir adamın mezar taşına bir şeyler yazmaya çalıştığını görünce, rahatlamışlar. Daha cesur olanı ihtiyarın yanına gidip sormuş:
– Yahu amca, korkuttun bizi! Ne yapıyorsun gece vakti burada?
İhtiyar yavaşça dönüp, tıslayan bir sesle cevap vermiş:
– Mezar taşıma, adımı yanlış yazmış adiler!****
Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde okuyan bir öğrenci, işi dalgacılığa vurmuş. Dersin dışında her konuyla ilgiliymiş. Yılsonu yaklaşırken kötüye giden dersleri düzeltemeyeceğini görmüş. Üniversiteden atılacağı kesin gibiymiş. Ankara’dan annesine telefon etmiş:
– Anneciğim, okuldan atılacak gibiyim, babamı hazırla.
Annesi cevap vermiş:

– Baban zaten hazır. Sen kendini hazırla! Sağlıcakla kalınız.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech