Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMHURİYET BAYRAMI

Hafta sonu Cumhuriyetimizin 94.yılını,

Hafta sonu Cumhuriyetimizin 94.yılını, heyecan ve ilk günkü hevesle kutlayacağız. Bizler, Cumhuriyet’in fazilet olduğunu bilen, Atatürk ilke İnkılâplarına bağlı bir nesil olarak yetiştik. Cumhuriyet’in insanlık için en erdemli yönetim şekli olduğuna inandık. Bu yüzden Cumhuriyetimiz vazgeçilmezimizdir. Hele, Cumhuriyet bayramını Çanakkale’de kutlamak, daha anlamlı ve muhteşemdir. Türk Milletinin gücünün dünyaya gösterildiği, Dünyayı yenenlerin yenildiği yer olan bu kutsal topraklarda bulunmak, bir nimettir. Bunun onurunu yaşayıp, kıymetini bilelim. Cumhuriyet denilince aklımıza, hep ulu önder Mustafa Kemal Atatürk geliyor.Bu millet ona çok şey borçludur. Bakmayın, siz üç beş kendini bilmez yobazın dediklerine. Atatürk bunlara ne yapmış? Yunan çizmesini, Türk’ün varlığına değişen aşüftelerin, Atatürk ile ne alıp veremeyecekleri var? Anlamakta zorluk çekiyoruz. Geçen gün bir arkadaşımız sordu. Atatürk bunlara ne yapmış? Vallahi terbiyemiz müsaade etmiyor. Yoksa söylenecek çok şey var. Başta da dedik ya… Cumhuriyet Bayramını Çanakkale’de kutlamak başka güzel. Sokaklar Şanlı Al Bayrağımız ile Atatürk posterleri ile süsleniyor. Birileri Atatürk’ü ve Al Bayrağımız görünce, sinirden yerin dibine giresi geliyor. Varsın taa yerin yedi kat dibine girsinler. Net olarak şunu söylüyoruz ki, Atatürk’ü sevmeyeni sevmiyoruz vesselam.

CUMHURİYET FAZİLETTİR

Büyük milletimiz 29 Ekim 1923 tarihinde, kutlu mazisinin en önemli stratejik silkinişlerinden birini yapmış, içteki ve dıştaki art niyetli odaklara asla fırsat vermeyeceğini azim ve cesaretle ortaya koymuştur. Geliniz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet ile ilgili sözlerine bir göz atalım. -Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister. -Milletin saltanat ve hâkimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. -Cumhuriyeti kuranlar onu korumaya da muktedir olmalıdır. – Türkiye Cumhuriyet anlamınca kadın, bütün Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en muhterem mevkide, her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir mevcudiyettir…

– Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz. -Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır. – Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister.

Muazzam mücadelelerle fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurucu kahramanları saygı ve minnetle yâd ediyoruz. Milli Bayramlarımız, ülkemizin sarsılmaz bütünlüğünün, toplumumuzun birlikteliğinin coşkuyla kutlandığı ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bir kez daha minnetle yâd edildiği manevi günlerdir. Cumhuriyetimizin 94. Yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun. Ne Mutlu Türküm diyene. Sağlıcakla kalınız.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech