Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cezaevi Taksi Durağı’nda neler oluyor?

Çanakkale Açık Cezaevi önünde

Çanakkale Açık Cezaevi önünde taksiler için ayrılan bekleme noktası taş ile kapatıldı. Bekleme noktası olmayınca sıkıntıya düştüklerini ifade eden Cezaevi Taksi durağı şoförü Ufuk Yılmaz; “Bu da bizim ekmek kapımız. Biz sahipsiz miyiz?” dedi.

Çanakkale Açık Cezaevi önünde yolcu bekleyen ve indiren taksiler için bir bekleme noktası yok. Sivil araçların da araba park ettiği durağa eğer boş yer varsa Cezaevi Taksi Durağının iki aracı park edebiliyor. Eğer araç varsa, taksiler yol kenarına park etmek zorunda kalıyor. Cezaevinden 50 metre uzaklıkta olan taksi durağı yolun karşısında kalıyor. Yolcuların geçiş güvenliği de yok. Hem yolcuların hem de şoförün can güvenliğini tehlikeye sokan bu uygulama hakkında gazetemize açıklama yapan şoför Ufuk Yılmaz; “Burası resmi otopark değil. Ziyaretçiler de gelip arabasını buraya park ediyor. Biz daha önce burada park edip, bekleyebiliyorduk. Ancak dört taş koyuldu ve park edemiyoruz. Eğer ziyaretçi aracı yoksa, kendimize park yeri bulabiliyoruz.” dedi.

“CEZAEVİ ÖNÜNDE TAKSİ BEKLEME NOKTASI YOK”

Cezaevine 50 metre uzaklıkta olan taksi durağında beklemeleri gerektiğini söyleyen yetkililere seslenen şoför Yılmaz; “Bakın, buradan taksi durağı gözükmüyor bile. Kaldı ki sık işleyen bir trafik var. Işık yok. Yolcu karşıya nerden geçecek? Bunun kışı var, karı var. Ben cezaevi durağını işletiyorum. Demek ki benim yolcum cezaevinden çıkacak. Bu zamana kadar duruyorduk, şimdi ne oldu? Burası sivil ziyaretçilere de açık bir otopark. Buraya Karayolları yolu yaparken de burada idik burası bizim denetimimiz dediler. Belediye bizim alanımız diyor. Cezaevi’nin özel mülkü müdür onu da bilmiyorum. Bize kim sahip çıkacak onu da bilmiyoruz. Bütün taksi duraklarının kent içinde bekleme noktaları var. Benim bekleme noktam da cezaevi önünde olmalı. Burası işlek bir yol, ben gelene kadar bir sürü taksi geçiyor yoldan… Bana bir açıklama da yapılmadı. Neden engellendim onu da bilmiyorum. Neyi bekliyorum onu da bilmiyorum. Ücreti karşılığında amme hizmeti yapıyorum. Burası da bizim ekmek kapımız. İlla gidip şikayetçi mi olalım. Cezaevi müdürleri ile görüşmek istedim benimle görüşmediler. Belediye ile, Şoförler Derneği ile görüştüm, ‘bekleyin’ dediler. Neyi bekleyelim? İlle bir kaza mı olsun. 40 yıllık durak bu… Bu zamana kadar oluyordu da şimdi ne oldu?” dedi.

“HAFTAİÇİ TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK”

Konuya ilgili görüş veren Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir; “Taksi açık görüş kapısının önünde bu zamana kadar duruyordu. Bir gün bir tartışmanın ardından taksinin çekilmesi istenmiş ve taksi konulmuş. Belediyeden Cezaevi’ne bir telefon açılmış. Cezaevi kendi araçları için ayrılan bir alan olduğunu dile getirmiş. Cezaevi Müdürü ile tekrar görüşüp, bekleme noktası isteyeceğiz.” dedi.

Görüşlerine başvurduğumuz Belediye personeli ise; “Müdür yardımcısı ile görüştük fakat olumlu cevap alamadık. Taksilerin kendi duraklarında bekleme yapması gerektiğini ifade etmişler. Bir kere görüşme yapacağız. Taksi durağı 50 metre ilerde karşı yolda. Geliş gidiş de hızlı işleyen bir trafik var. Bu vatandaşı tehlikeye atmaktır. En azından bir taksilik bir bekleme noktası için hafta içinde tekrar görüşme yapacağız. Cezaevi de kendi emniyetini sağlamayı düşünmekte haklıdır. Umarım bir orta yol bulacağız.” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech